Може тільки Зеленський - окупанти Криму б'ють на сполох через критичну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Може тільки Зеленський - окупанти Криму б'ють на сполох через критичну проблему

Може тільки Зеленський - окупанти Криму б'ють на сполох через критичну проблему
Джерело:  online.ua

Ситуація з водою в окупованому Криму більш ніж критична і окупанти визнають всю серйозність проблеми. Але вони, за указом Кремля, піддаючи загрозі населення, не мають наміру звертатися за допомогою до президента України Володимира Зеленського, у якого є можливість відновити подачу води на український півострів. Призначений командою російського президента Володимира Путіна "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що не збирається просити Зеленського про допомогу у вирішенні проблеми, запевнивши, що для забезпечення водою Сімферополя, де зараз склалася найбільш складна ситуація, вже споруджено дві нитки водоводів і запущено водопостачання з артезіанських свердловин в Бахчисарайському районі. Про це Аксьонов заявив в ефірі російського федерального каналу, передає ONLINE.UA.

"Крім Зеленського, ніхто в Україні такого рішення прийняти не може, все інше - це розмови ні про що ... Тільки у Зеленського юридично є можливість взяти ручку і підписати документ про подачу води до Криму. Але ми його про це не просимо, ми до нього не звертаємося. Проживемо і без них ", - заявив Аксьонов.

Важливо відзначити, що залишок води у всіх водосховищах природного стоку в окупованому Криму на початок червня становив 85 млн куб. м, що в 2,3 рази менше, ніж в 2019 році. До анексії Росією Криму по Північно-Кримському каналу на півострів подавалося понад 1 млрд кубометрів води на рік, з яких 150 млн кубометрів йшли на побутові потреби, 700 млн кубометрів йшли на полив. Сьогодні окупанти на полив подають тільки 20 млн кубометрів. Виникли проблеми і з побутовими потребами і забезпеченням населення питною водою.

Слід зазначити, що проблеми з водою в Криму тривають вже шість років - вони почалися після того, як Росія окупувала український півострів, в зв'язку з чим Київ перекрив воду з Херсонської області, яка надходила по Північно-Кримському каналу та забезпечувала до 90% потреб півострова. В Україні регулярно нагадують Путіну, що Київ абсолютно готовий відновити постачання, коли РФ нарешті забереться з української території - сьогодні ж відповідальність за проблеми з водою в Криму несе виключно Кремль.

Тим часом окупанти б'ють на сполох і визнають, що прісної води в Криму залишилося на кілька місяців. Вони попереджають місцевих жителів, що скоро вода буде подаватися з жорсткими перебоями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через ситуацію з водою в окупованому Криму Путін може піти на нове збройне вторгнення в Україну. Таке попередження зробив генерал США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?