Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей

Україна змінила правила перетину кордону - як тепер будуть пропускати людей
Джерело:  online.ua

Українська влада спростила правила перетину державного кордону. Згідно з постановою Кабміну від 25 червня, під час перетину державного кордону, а також лінії розмежування на Донбасі і в Криму, люди будуть звільнятися від обов'язкової самоізоляції і обсервації, якщо пройдуть тест на коронавірусну хворобу методом ПЛР і він покаже негативний результат. Про нові зміни в правилах перетину кордону України повідомили в пресслужбі ДПСУ, передає ONLINE.UA.

Прикордонники уточнили, що не підлягають також самоізоляції співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, учасники ЗНО та вступних іспитів, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою COVID-19 особою. При цьому іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування, буде відмовлено у перетинанні державного кордону. Це правило не стосується іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України і осіб, визнаних біженцями, або тими, які потребують додаткового захисту.

Важливо відзначити, що поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування для перетину кордону України повинен бути виданий страховою компанією, зареєстрованою на українській території, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України або договірні відносини зі страховою компанією - партнером на території України (асистанс ). Поліс повинен покривати витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діяти на термін перебування в Україні.

Нагадаємо, на сьогоднішній день через КПВВ на Донбасі і в Криму пропускають громадян тільки за умови згоди в'їжджаючою особою пройти обов'язкову 14-денну самоізоляцію з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома". Зараз на кордоні з ОРДЛО працюють три пункти пропуску - "Станиця Луганська", "Мар'їнка" і "Новотроїцьке". Перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється в реверсному режимі: з 7.00 д 13.00 відбувається пропуск громадян з тимчасово окупованої території, з 13.00 до 18.00 - в напрямку тимчасово окупованій території. Режим роботи КПВВ "Мар'їнка" - з 11:00 до 14:00.

Пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть для проходження ЗНО. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР" з 28 червня заборонили виїжджати і в'їжджати місцевим жителям окупованої Донецької області з підконтрольної Україні території, заблокувавши єдиний працюючий КПВВ "Оленівка", який окупанти відкрили 22 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?