Це розіграш Росії - Трамп здивував реакцією на шокуючий міжнародний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це розіграш Росії - Трамп здивував реакцією на шокуючий міжнародний скандал

Це розіграш Росії - Трамп здивував реакцією на шокуючий міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп здивував реакцією на шокуючий міжнародний скандал, в епіцентрі якого опинилася Росія. Він знову встав на сторону команди російського президента Володимира Путіна і відкинув звинувачення на адресу РФ, яку звинуватили в атаках на американські війська в Афганістані. Трамп вважає фейком інформацію про те, що Росія платила талібам за вбивство військових США і ЄС. За його словами, і розвідка США визнала цю інформацію недостовірною, тому і не повідомила йому про те, що відбувається. Про це Трамп написав в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Тільки що повідомили, що розвідка не повідомляла мені, тому що не знайшла цю інформацію достовірною. Може це розіграш Росії, а може фейкові новини намагаються виставити республіканців в поганому світлі", - написав Трамп.

За словами Трампа, про російські атаки на американських військових в Афганістані і змові Росії з талібами не доповідав ні йому, ні віце-президенту Майклу Пенсу, ні главі апарату Білого дому Марку Медоузу.

"Фейкові New York Times повинні розкрити своє анонімне джерело. Але вони не зможуть це зробити, так як ця людина навряд чи існує", - упевнений Трамп.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство військових коаліції, очолюваної США, в Афганістані. Цю іфномрацію джерелу підвердили в американській розвідці. Американському виданню вдалося дізнатися від розвідки США, що спецоперацією займалося одне з підрозділів російської військової розвідки. На ці визнання зважилися захоплені бойовики під час допитів. Всього в минулому році в Афганістані було вбито 20 американців, проте за кого саме з них заплатила РФ поки не повідомляється.

У Національній раді безпеки США, Пентагоні, Державному департаменті і ЦРУ поки відмовляються коментувати цю інформацію.

Як відомо, військовий контингент США знаходиться в Афганістані вже 19 років. Американські військові увійшли туди у відповідь на теракт 11 вересня 2001 року. Що важливо розуміти, за цей період загинули більше 2000 військовослужбовців США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія пообіцяла відповісти на звинувачення в змові з талібами, які за гроші за указом російської розвідки вбивали американських військових в Афганістані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?