НАТО терміново направили бойові кораблі в Атлантику - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО терміново направили бойові кораблі в Атлантику - що сталося

НАТО терміново направили бойові кораблі в Атлантику - що сталося
Джерело:  online.ua

У понеділок, 29 червня, в Північній Атлантиці починаються масштабні військово-морські навчання НАТО Dynamic Mongoose 2020. До берегів Ісландії вже прибули бойові кораблі Північноатлантичного альянсу. В їх числі: п'ять підводних човнів, п'ять бойових кораблів, а також п'ять патрульних протичовнових літаків з шести країн-членів НАТО, в тому числі з США, Великої Британії, Франції, Канади, Німеччини, Норвегії та Ісландії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу альянсу.

"Метою навчань є відпрацювання бойових операцій підводних човнів, їх протичовнових дій, протичовнова боротьба надводних кораблів і здійснення польотів патрульних літаків для контролю морського простору або блокади військово-морської активності при підготовці до колективної оборони і реакції на кризові ситуації", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що навчання НАТО триватимуть до 10 липня. А вже з 21 липня Альянс запланував навчання Resolute Support Training Event III 20, які пройдуть в Польщі. Військові здійснюватимуть підводні бої і бойові дії проти підводних човнів, надводних підрозділів протиракетної авіації та морських патрульних літаків з метою виконання завдань з контролю над морем в рамках підготовки до майбутніх операцій колективної оборони та реагування на кризу.

Важливо відзначити, що недавно ще одні масштабні військові навчання пройшли в Польщі. У них взяли участь тисячі американських військових, 100 танків і понад 230 бойових машин, артилерія і ракетні комплекси, а також авіація - всього близько 2 тисяч одиниць техніки. Учасники заходу перевірили "можливість взаємодії польських і американських військ в рамках спільної бойової операції". Також вони відпрацювали "основний тактичний епізод - форсування за участю танкових і повітряно-десантних військ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО направили десятки військових кораблів в Балтійське море, де 7 червня стартували найбільші багатонаціональні практичні військові навчання. У Балтійське море в районі Кильской бухти і Датських проток були спрямовані 29 кораблів, 29 літаків і вертольотів, а також близько трьох тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?