Вже з 1 липня - в МОЗ повідомили чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 липня - в МОЗ повідомили чудові новини українцям

Вже з 1 липня - в МОЗ повідомили чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

Українська влада відреагували на критичну ситуацію, в якій опинилися сотні українських лікарень після початку другого етапу медичної реформи в країні. Вже з 1 липня МОЗ здійснить дофінансування медичних установ України, які в результаті другого етапу медичної реформи отримали дефіцит коштів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 29 червня, передає ONLINE.UA.

"У нас вводиться так званий пакет антикризових дій, за яким медичні установи, які в результаті другого етапу реформи отримали менше фінансування з державного бюджету, ніж це було в минулому році, будуть дофінансованих до рівня минулого року. Ця постанова вже вступила в силу. Все фінансування відбуватиметься починаючи з 1 липня і до кінця 2020 року. Зараз НСЗУ укладає договори з відповідними установами. Це рішення, яке вступило в дію. Ми врятуємо наші медичні установи, як і обіцяли, в тому числі, президент і я", - запевнив Степанов .

За даними глави МОЗ, зараз в Україні 332 медичних установ опинилися на межі закриття, оскільки при плануванні другого етапу медичної реформи, який стартував з 1 квітня, дефіцит державного фінансування є у більше половини лікарень. Це сталося через те, що реформа передбачає найбільшу частку фінансування віддавати великим клінікам з найбільшою кількістю пацієнтів і послуг. У МОЗ назвали такий конкурентний розподіл коштів поганою ідеєю на тлі епідемії COVID-19 і вирішили фінансувати установи як 2019 року.

Важливо відзначити, що Україна, за даними Міністерства охорони здоров'я, увійшла в серйозну хвилю пандемії коронавіруса, в зв'язку з чим в нашій країні вже ведеться активна підготовка лікарень другої хвилі для надання медичної допомоги - підготовлено 11576 ліжок, які можуть приймати хворих коронавірусною інфекцією. В цілому в країні завантаженість ліжок становить 15-17% і є майже 2 тисячі вільних апаратів ШВЛ. Але ситуація з кожним днем погіршується.

Станом на 29 червня, число хворих на коронавірус в Україні нарешті почало знижуватися - за минулу добу подверждено на 300 випадків зараження менше, ніж в попередній день. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 43628 осіб, з них 1147 українців померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв дофінансувати і зберегти всі лікарні, які опинилися на межі закриття через другий етап медреформи. Він запевнив, що на медицину з бюджету виділено додатково 8 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?