Все розміняли і віддали - Лукашенко раптово попередив про розпад Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Все розміняли і віддали - Лукашенко раптово попередив про розпад Білорусі

Все розміняли і віддали - Лукашенко раптово попередив про розпад Білорусі
Джерело:  online.ua

У Білорусі триває запекла боротьба на тлі майбутніх президентських виборів. На одній стороні бореться за владу діючий президент Олександр Лукашенко, а на іншій - представники опозиції. Всього в президентських перегонах беруть участь 13 кандидатів, Лукашенко бореться серед них за своє президентське крісло, так як вважає, що за кандидатами на пост нового білоруського лідера стоять "ляльководи" з Росії і Заходу. На тлі загострення ситуації в Білорусі Лукашенко звернувся до білорусів з серйозним попередженням - він передрік розпад Білорусі, якщо не він буде при владі. Про це Лукашенко заявив під час закритої зустрічі з активом Мінської області в Солігорськ, фрагменти якої показали на білоруському телебаченні, передає ONLINE.UA.

"Не дозволяйте повертатися до того, від чого ми з вами пішли. Згадайте 1921 рік, Ризький договір, подивіться, що нам залишилося в 21-му році. Все інше розміняли і віддали: Заходу, Польщі, щось там на сході було у Росії ", - заявив Лукашенко.

Він нагадав, що в 1939 році межа Білоруської РСР проходила неподалік від Мінська. За словами Лукашенка, якби восени того року Червона Армія не приєднала західну частину країни, яка перебувала в складі Польщі, то кордони держави зараз були б зовсім іншими.

"Ось я не хочу, щоб було це зараз. Тому ви подумайте. Ви подумайте, в якій країні ми будемо жити. І сьогодні час вибрало нас - вирішити цю проблему. Можете, хочете? Вставайте поруч. Не можете? Ідіть в сторону. Не заважайте", - закликав Лукашенко.

Білоруський лідер зазначив, що зараз першорядне значення має питання, не хто стане президентом в Білорусі, а яке майбутнє чекає країну на тлі численних конфліктів у світі. Він нагадав, що Росія стала найлютішим ворогом на Заході в країнах НАТО через війни, в тому числі в Україні, тому на Білорусь звернула увагу Європа, через те, що це єдина країна, яка залишилася союзником Кремля.

Лукашенко підкреслив, що вибори в Білорусі в 2020 році будуть "цікавими", а після них стане "ще цікавіше". Він не виключає, що вже найближчим часом в країні можуть початися майдани, а його опоненти в президентських перегонах можуть звернутися за допомогою до іноземних держав.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня. ЦВК зареєструвала ініціативні групи на підтримку 15 кандидатів, в тому числі Лукашенко, який займає пост з 1994 року. Два суперника Лукашенка, блогер Сергій Тіхановском і екс-глава Белгазпромбанка Віктор Бабарико, були заарештовані. Це викликало акції протесту в Білорусі. Влада заявила, що за Бабарико стояли "ляльководи" з російського "Газпрому".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко дорікнув Путіну за втручання Росії в президентські вибори в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?