У Зеленського приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну

У Зеленського приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну
Джерело:  interfax.com.ua

Команда російського президента Володимира Путіна влаштувала нову провокативну акцію проти України в окупованому Криму, вирішивши провести на українському півострові незаконне голосування за зміну Конституції РФ. Ця провокація спрямована на те, щоб знову спробувати переконати міжнародне співтовариство в законності окупації Криму, але на неї вже відреагували в команді українського лідера Володимира Зеленського. МЗС України звернулося до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію "голосування" на тимчасово окупованих територіях Криму, в Донецькій і Луганській областях. Офіційний Київ просить посилити санкційний тиск на Російську Федерацію. У Зеленського впевнені, що ця провокація Путіна матиме для нього серйозні політичні і правові наслідки. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Організація голосування на окупованій території українського Криму, а також організація участі в голосуванні осіб, які є власниками незаконно виданих паспортів РФ, буде мати для РФ політичні і правові наслідки. Міжнародне співтовариство має досить широкий інструментарій для відповідного реагування: від політичних заяв про засудження дій РФ до невизнання результатів в частині окупованих територій і розширення санкцій і політичного тиску. Продовження терміну перебування Путіна при владі - це продовження агресивної політики Росії, і наше суспільство, і світ повинні це розуміти. Чи зрозуміло це для кожного пересічного громадянина Росії - залишається питанням", - повідомив Боднар.

Він пояснив, що офіційний Київ чекає від Європи, що там визнають нелегітимним це незаконне голосування, а також введуть персональні санкції проти всіх, хто примушує українців здійснювати політичні кроки на догоду кремлівському керівництву. Заступник міністра закордонних справ сподівається, що українці, які вимушено перебувають на тимчасово окупованих територіях України, відмовляться брати участь в цьому путінському шоу.

"Замість того, щоб дотримуватися принципу законності проведення голосувань і не проводити їх на окупованих територіях України, що ставить під сумнів весь процес голосування, росіяни наполегливо намагаються провести його в Криму і заохочують громадян України, яким вони насильно видали свої паспорти, йти на дільниці для голосування. Тут є подвійний сенс: перше - продемонструвати нібито "своє право" на окуповані території, що є прямим порушенням суверенітету України, друге - це штучно збільшити кількість голосуючих за продовження терміну перебування Путіна при владі ", - зазначив Боднар.

Представник МЗС упевнений, що міжнародне співтовариство потужно відповість на свавілля, яке Путін влаштував в Криму і на Донбасі, щоб країна-агресор нарешті зрозуміла, що її агресія проти України не залишиться безкарною.

Нагадаємо, Путін на початку року вирішив змінити Конституцію РФ, щоб обнулити свій президентський термін. Пандемія коронавіруса ледь не поламала його плани, так як провести голосування стало неможливим. Але щоб досягти мети, глава Кремля вирішив скасувати карантин в РФ, заявивши, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася, незважаючи на те, що Росія займає третє місце в світі по захворюваності, а число хворих в РФ щодня збільшується на 8-10 тисяч. Такий хитрий трюк дозволив йому призначити голосування на 1 липня, причому підтримати правки до основного закону Росії громадяни можуть прямо з дому, оскільки недавно Путін дозволив їм голосувати дистанційно, побоюючись низької явки. До цього голосування Путін вирішив також залучити жителів окупованих Донбасу і Криму, тому що впевнений в їх підтримці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жителі окупованого Криму пішли проти Путіна на голосуванні за зміну Конституції РФ. Але Кремль уже підготував результати голосування, запевняючи, що 76% росіян підтримують обнулення терміну російського президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?