Ми прийняли рішення - Україна екстрено готується до нового масштабного наступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми прийняли рішення - Україна екстрено готується до нового масштабного наступу

Ми прийняли рішення - Україна екстрено готується до нового масштабного наступу
Джерело:  interfax.com.ua

Російський глава Володимир Путін не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі Росія почне нове масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Офіційний Київ екстрено готується до нападу російських військових. У МЗС України донесли інформацію про агресивні плани Путіна в ООН і ОБСЄ, а також звернулися за допомогою до канцлерки Німеччини Ангели Меркель, президенту Франції Еммануелю Макрона та інших світових лідерів, які ведуть комунікацію з російською стороною. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Причинами нового масштабного наступу Росії, як зазначив Боднар, можуть бути як внутрішня нестабільність Росії в зв'язку з голосуванням про внесення змін до Конституції РФ і невдоволенням результатами, так і питання з поставками води в окупований Крим.

"Це питання для нас принципове, ми прийняли рішення - вода не може подаватися в Крим до його деокупації. Тому це може бути також однією з причин, чому росіяни можуть вдатися до активних бойових дій, в тому числі на лінії фронту між українськими і російськими військами ", - пояснив Бондар, відзначивши, що Україна не збирається поступатися Кремлю.

Коментуючи стратегічні навчання "Кавказ - 2020", які Кремль вирішив влаштувати поблизу українських кордонів, дипломат визнав, що вони можуть в будь-який момент перейти в активну фазу наступальних дій. Але це бачать і військові НАТО, і українські військові, які чітко оцінюють витікаючу від Росії загрозу.

"У НАТО також розуміють, наскільки реальним є використання військового потенціалу Росії проти України, причому його активізація можлива як раз в найближчій перспективі. Тому нам треба ментально бути готовими. Досить часто наводяться в підвищену бойову готовність російські окупаційні сили на території окупованого Донбасу. Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, і, звичайно, військові це бачать", - зазначив заступник глави МЗС.

Дипломат також додав, що міжнародні партнери надають посильну допомогу Україні в боротьбі з російською агресією. Він привів у приклад чергову партію "Джавелінів", відновлення тренувальної місії Канади та Великої Британії.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генерал США попередив Україну про неминуче вторгнення Росії восени 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?