Путін почав термінові військові збори - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін почав термінові військові збори - що відбувається

Путін почав термінові військові збори - що відбувається
Джерело:  online.ua

На тлі повідомлень про масштабний наступ Росії проти України найближчим часом, російський глава Володимир Путін оголосив військові збори в РФ, наказавши закликати на них росіян, які перебувають в запасі. Відповідний указ глава Кремля підписав 29 червня - він вже вступив в силу. Важливо відзначити, що в указі Путіна про військові збори в РФ є три секретних пункту, які не розкриті для публічного ознайомлення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал правової інформації РФ.

"Закликати в 2020 році громадян РФ, які перебувають в запасі, для проходження військових зборів у збройних силах РФ, військах національної гвардії РФ, органах державної охорони та органах Федеральної служби безпеки", - йдеться в указі Путіна.

Відповідні заходи доручено провести кабінету міністрів і регіональним властям. Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування - 29 червня.

Важливо нагадати, що до оголошення військових зборів в РФ, Путін підписав указ, що забороняє військовослужбовцям вказувати відомості про свою службу в соцмережах і ЗМІ. Йдеться в тому числі про дані, що дозволяють визначити місце їх знаходження. Аналогічне правило поширюється на інформацію про інших військовослужбовців, громадян, звільнених зі служби, членів їх сімей або їх батьків.

Нагадаємо, в 2020 році в Україні також заплановані масштабні військові збори резервістів і військовозобов'язаних. До навчань залучать 28 тисяч осіб. Терміни заходів поки не встановлені - збори призупинили на період карантину. В рамках весняного призову до служби в армії також призовуть офіцерів запасу. Йдеться про офіцерів запасу у віці до 43 років, які не проходили військової служби, але закінчили кафедри військової підготовки, отримали військове звання офіцерського складу та які перебувають у запасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія готує масштабний наступ проти України, до чого вже готуються і військові, і дипломати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?