Євросоюз невідкладно звернувся до України - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз невідкладно звернувся до України - що сталося

Євросоюз невідкладно звернувся до України - що сталося
Джерело:  Укрінформ

Країни Європейського союзу уважно стежать за політичною і соціальною ситуаціями в Україні, тому невідкладно відреагували на нову проблему, з якою зіткнулася наша країна. Йдеться про масштабні повені, з катастрофічними наслідками яких зіткнулися жителі західних областей. 29 червня представник Єврокомісії з питань бюджету, людських ресурсів, гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Балаш Уйварі терміново звернувся до офіційного Києва і повідомив, що вже сьогодні літак, який був наданий урядом Італії, доставить в Україну насосне обладнання, засоби індивідуального захисту, бензинові пили, генератори і намети для постраждалого населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Відзначається, що надзвичайна допомога Україні виявляється через механізм ЄС з цивільного захисту для боротьби з наслідками руйнівної повені. Крім сьогоднішньої партії, в якій знаходяться технічні засоби для ліквідації наслідків лиха і гуманітарний вантаж для населення уражених районів, аналогічну допомогу готує Україні і Швеція.

"Протягом вихідних днів Швеція оголосила про намір направити в Україну протипаводкові бар'єри, шланги для відкачування води і технічних експертів", - уточнив представник Єврокомісії в Брюсселі.

Важливо відзначити, що в ЄС миттєво відреагували на ситуацію з повенями в Україні. Як відомо, офіційний Київ тільки 25 червня відправив офіційний запит в Координаційний центр ЄС з надзвичайних ситуацій, в якому попросив допомоги в подоланні наслідків повені, що вразила південно-західні райони країни. Перелік матеріалів і спеціального обладнання, яке ЄС відряджає до України, сформований на цей запит.

Крім того, Єврокомісія допоможе Україні оцінити масштаб лиха і шкоди. Для цього буде використовуватися супутникова картографічна система ЄС «Copernicus».

За даними ДСНС на 29 червня, на території західних областей (Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська та Тернопільська) тривають роботи з ліквідації наслідків. Повідомляється, що залишаються підтопленими через негоду 70 населених пунктів, всього постраждали від повеней 349 населених пунктів. На сьогоднішній день залишаються зруйнованими 150,5 км автодоріг та 83 моста, при цьому стихія пошкодила 582 кілометри доріг і 220 мостів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін виділив 700 млн гривень на ліквідацію катастрофічних наслідків повеней в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?