Я дав сигнал - Лукашенко зважився на резонансне визнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Я дав сигнал - Лукашенко зважився на резонансне визнання

Я дав сигнал - Лукашенко зважився на резонансне визнання
Джерело:  online.ua

Політична боротьба перед президентськими виборами в Білорусі набирає обертів. Але діючий білоруський лідер Олександр Лукашенко не збирається без бою віддавати своє президентське крісло, яке він займає вже п'ять термінів поспіль, суперникам. Він навіть не приховує, що готовий будь-яким способом вибити їх з президентської гонки, що підтверджують останні арешти його опонентів Сергія Тихановського і Віктора Бабарико. Як виявилося, що по Тихановському правоохоронцям "дав сигнал" особисто Лукашенко. У цьому білоруський лідер зізнався на зустрічі з активом Мінської області, частину якої показали в ефірі білоруського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

"Так, я дав сигнал щодо Тихановського. Я щось не так робив? Я переживав за свою країну, за яку я поки що відповідаю. І буду відповідати завжди - в будь-якій якості", - публічно заявив Лукашенко, давши зрозуміти, що не буде миритися з протестною ситуацією в Білорусі.

Він також прокоментував арешт Віктора Бабарико, якого вважають головним суперником Лукашенка і ймовірним переможцем виборів. На думку Лукашенка, в керівництві Росії чітко розуміють причини ситуації, що склалася навколо "Белгазпромбанка" (дочірній банк Газпрому і Газпромбанку), яким до травня керував Бабарико. Зараз суперника Лукашенка підозрюють в організації злочинної групи для виведення сотень мільйонів доларів за кордон, одержаних злочинним шляхом, і про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Коли ми цей газпромівський банк прихлопнули - вони все зрозуміли ... Всі страждають: ах, Лукашенко посадив (Бабарико - ред.). А ми нікого туди не кликали, ми діємо за законом, як це було завжди", - натякнув Лукашенко на то, що і Бабарико опинився під слідством не випадково.

Важливо відзначити, що раніше Бабарико в одному з інтерв'ю говорив про те, що Білорусь не стала економічно самостійною країною і від інтеграції з Росією "люди виграють однозначно". Він стверджував, що білоруси, ставши частиною Росії, скажуть радісно "нарешті".

Нагадаємо, вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня. ЦВК зареєструвала ініціативні групи на підтримку 15 кандидатів, в тому числі Лукашенко, який займає пост з 1994 року. Два суперника Лукашенка, блогер Сергій Тихановський і екс-глава Белгазпромбанка Віктор Бабарико, були заарештовані. Це викликало акції протесту в Білорусі. Влада заявила, що за Бабарико стояли "ляльководи" з російського "Газпрому".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко раптово попередив про розпад Білорусі, якщо наступним президентом буде не він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?