З 1 липня - українцям повідомили чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

З 1 липня - українцям повідомили чудові новини

З 1 липня - українцям повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшиться прожитковий мінімум і становитиме 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, виростуть - це пенсії, допомога по безробіттю, допомога на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень. Як зміняться виплати в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні, повідомляє ONLINE.UA.

З 1 липня прожитковий мінімум становитиме:

  • 1859 грн - на дітей до 6 років;

  • 2318 грн - на дітей від 6 до 18 років;

  • 2197 грн - для працездатних осіб;

  • 1712 грн - для осіб, які втратили працездатність.

Паралельно зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні зросте і розмір мінімальної пенсії. З 1 липня її розмір встановиться у сумі 1712 грн, а після підвищення прожиткового мінімуму в грудні, пенсії зростуть до 1769 грн. Таким чином, за рік мінімальна пенсія зросте на 131 грн. Важливо відзначити, що вже з липня місяця самотні пенсіонери у віці 80+ отримуватимуть соціальну надбавку до пенсії. Вона складе 40% від розміру прожиткового мінімуму, тобто 1100 грн. Таку допомогу пенсіонери отримуватимуть щомісяця.

Від прожиткового мінімуму залежить і розрахунок зарплат. І хоча їх підвищення, як обіцяють в Кабміні, заплановано тільки на вересень 2020 року, до прожиткового мінімуму прикріплена індексація зарплати. З 1 липня вона складе 2197 гривень. Індексацію зарплати повинні проводити всі роботодавці незалежно від розміру зарплати працівника.

Залежно від розміру прожиткового мінімуму, в Україні розраховуються і аліменти, які не можуть бути менше 50% прожиткового мінімуму для відповідної категорії: для дітей у віці до 6 років - 929,50 гривень; для дітей у віці від 6 до 18 років - 1159 гривень.

Допомога по безробіттю не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Відповідно її максимальний розмір з 1 липня складе 8788 грн.

Важливо відзначити, що реальний прожитковий мінімум в Україні в уряді оцінюють в розмірі 4200-4300 грн. Українцям обіцяють його підняти, але те, що це трапиться в наступному році, поки моловероятно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський повідомив про приємний сюрприз українцям, який підготувала українська влада щодо соціальних виплат і дешевих кредитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?