На Україну насуваються потужні магнітні бурі - названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насуваються потужні магнітні бурі - названі небезпечні дати

На Україну насуваються потужні магнітні бурі - названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються потужні магнітні бурі. За прогнозом, наближення першого метеоудара, який відбудеться 4 липня, українці відчують на собі вже 2 числа другого літнього місяця - спалах на Сонці буде досить потужним, через що у багатьох людей може погіршитися самопочуття. Всього в липні очікуються три магнітні бурі: дві з них будуть середньої, а одна - високої інтенсивності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у липні 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, перша липнева магнітна буря накриє Україну на початку місяця. Це буде триденний метеудар, пік якого припаде на 4 липня. Особливо гостро геомагнітний шторм будуть відчувати люди, які страждають хворобами серцево-судинної системи. На спад буря піде 7 липня.

В середині місяця, 15 липня, очікується друге сильне магнітне коливання. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

В кінці липня, 29 числа, очікується третя хвиля магнітних бурь, яка, правда, буде середньої інтенсивності. У метеозалежних можуть виникнути скачки артеріального тиску і загостритися неврологічні проблеми.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити магнітні бурі, експерти рекомендують:

  • відмовитися від фізичних навантажень, але не забувати про зарядку;

  • намагатися уникати стресів;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголю, кави, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день;

  • присвятити час медитації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як уберегтися від спеки в розпал літа. У МОЗ через аномальну погоду підготували список рекомендацій, в якому підказали, як не отримати сонячний опік на сонці і не стати жертвою сонячного удару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?