Євросоюз жорстко покарав Путіна за рішення по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз жорстко покарав Путіна за рішення по Донбасу

Євросоюз жорстко покарав Путіна за рішення по Донбасу
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує карати главу Росії Володимира Путіна за агресивні рішення проти України. На цей раз Рада ЄС вирішила продовжити ще на шість місяців антиросійські санкції через те, що Кремль не виконує Мінські угоди по Донбасу, де вже шостий рік йде війна. Санкції продовжені до 31 січня 2021 року. Вони коштуватимуть російській економіці сотні мільярдів євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради ЄС.

Про продовження економічних санкцій проти Росії було вирішено ще на саміті ЄС 19 червня, але тепер це рішення затвердила Рада ЄС. Штрафні заходи спрямовані проти фінансового, енергетичного і оборонного секторів російської економіки, а також проти товарів подвійного призначення.

Зокрема, антиросійські санкції обмежують доступ п'яти великих переважно державних російських фінансових інститутів, а також трьох великих енергетичних і трьох оборонних компаній до ринків первинного і вторинного капіталу в ЄС, забороняють експорт і імпорт озброєнь, а також експорт товарів подвійного призначення для використання в Росії в військових цілях і обмежують доступ РФ до деяких технологій та послуг, які можуть бути використані для виробництва і переробки нафти.

Нагадаємо, дані санкції проти Росії були введені в 2014 році через збройну агресію Росії на Донбасі. Це один з пакетів санкцій, які ЄС ввів проти Росії. До цього, в березні 2020 року, Євросоюз продовжив ще на шість місяців санкції проти Росії. Вони передбачають заборону на видачу віз і заморожування активів 175 громадян та 44 юридичних осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз ще на рік продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму. Кримські санкції ЄС забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території анексованого українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?