Резонансний міжнародний скандал з Росією набирає обертів - у Путіна запанікували
Категорія
Політика
Дата публікації

Резонансний міжнародний скандал з Росією набирає обертів - у Путіна запанікували

Резонансний міжнародний скандал з Росією набирає обертів - у Путіна запанікували
Джерело:  online.ua

Резонансний міжнародний скандал про змову Росії з талібами, яким російська розвідка платила за вбивство американських військових в Афганістані, набирає обертів. Незважаючи на те, що президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", запевнивши, що у розвідки немає даних, які б підтверджували підлість Росії, Конгрес вимагає більше інформації від Білого дому про замовлення з боку Росії нападів і вбивств американських військових. У Кремлі вже запанікували, але в традиційній манері відхрестилися від змови з талібами. Прессекретар російського президента Володимира Путіна назвав ці дані "нісенітницею собачою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Я не думаю, що таке в принципі можливо. Поширювати такого роду інформацію - це безглуздо. Можливо, це прозвучить різко, але, якщо говорити не дипломатичною мовою, все це - на 100% нісенітниця собача", - прокоментував спікер Кремля Дмитро Пєсков ситуацію.

Але в США не збираються закривати глава на чергові звірства Кремля. Члени Конгресу США від обох партій вже направили листи в Білий дім і Нацрозвідку, вимагаючи негайної реакції на те, що трапилося.

"Невідкладними є питання, чи був проінформований президент, а якщо ні, то чому? І чому Конгрес не був проінформований? Тому я негайно вимагаю проведення міжвідомчого брифінгу для всіх членів Палати представників. Тривожна тиша і бездіяльність адміністрації загрожують життю наших військ і наших партнерів по коаліції ", - зазначила в листах директору Національної розвідки США спікерка Палати представників конгресвумен від демократів Ненсі Пелосі.

У той же час сенатор-республіканець Ліндсі Грем відразу після появи публікації про можливу причетність Росії до нападу талібів на американських військових в Афганістані також зазначив, що це питання вимагає серйозної уваги.

"Я очікую, що адміністрація Трампа серйозно поставиться до таких звинувачень і негайно повідомить Конгресу про достовірність цих повідомлень", - зазначив однопартієць президента США.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство військових коаліції, очолюваної США, в Афганістані. Цю іфномрацію джерелу підтвердили в американській розвідці. Американському виданню вдалося дізнатися від розвідки США, що спецоперацією займалося одне з підрозділів російської військової розвідки. На ці визнання зважилися захоплені бойовики під час допитів. Всього в минулому році в Афганістані було вбито 20 американців, проте за кого саме з них заплатила РФ поки не повідомляється.

За даними видання, мова йде про загибель трьох морських піхотинців США в квітні 2019 під час вибуху автомобіля в Афганістані. Версію про зв'язок між їхньою смертю і готовністю Росії надавати грошові винагороди талібам розглядали розвідувальні служби США.

У Національній раді безпеки США, Пентагоні, Державному департаменті і ЦРУ поки відмовляються коментувати цю інформацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп здивував реакцією на цей шокуючий міжнародний скандал. Він вважає фейком інформацію про те, що Росія платила талібам за вбивство військових США і ЄС. За його словами, і розвідка США визнала цю інформацію недостовірною, тому і не повідомила йому про те, що відбувається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?