Верховна Рада раптово змінила свої плани - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада раптово змінила свої плани - що відбувається

Верховна Рада раптово змінила свої плани - що відбувається
Джерело:  online.ua

Верховній Раді України залишилося працювати два повноцінні тижні в пленарному режимі, але депутати готові на посилений режим. Якщо буде необхідно допомогти в подоланні наслідків повеней на заході України і надійдуть пропозиції Кабміну, то народні обранці змінять план засідань, щоб оперативно включитися в цей процес. З такою заявою виступив спікер ВРУ Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради 30 червня, повідомляє ONLINE.UA.

"Я впевнений, що всі депутатські фракції і групи, комітети готові працювати в посиленому режимі в разі, якщо надійдуть пропозиції від Кабінету міністрів України. Ми готові допомогти, готові оперативно включитися в цей процес", - зазначив Разумков.

Спікер ВРУ запевнив, що профільні комітети готові, в тому числі, внести зміни в бюджет в міру необхідності. Разумков підкреслив, що повені на заході країни - це дуже велика проблема для держави. Він зазначив, що негода стала потужним викликом, який може сильно вдарити по економічному та екологічному секторам, особливо в умовах економічної кризи і боротьби з коронавірусом. Тому голова Верховної Ради звернувся до представнику уряду в парламенті Василю Мокану і запевнив, що Верховна Рада готова проводити наради з Кабміном і профільними міністерствами.

У свою чергу перший заступник голови парламенту України Руслан Стефанчук на початку виступу нагадав, що залишилося працювати два повноцінних тижні в пленарному режимі і висловився за максимальну концентрацію уваги на тих законодавчих актах, які є вкрай необхідними для розвитку України.

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк погодилася з тим, що велика повінь на Заході України вимагає швидкої реакції.

"Ми як Верховна Рада повинні об'єднатися і зробити все можливе, щоб тисячі постраждалих сімей не залишилися наодинці зі своїми проблемами", - зазначила вона.

Нагадаємо, на території західних областей (Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська та Тернопільська) тривають роботи з ліквідації наслідків повеней. За даними ГСЧС, залишаються підтопленими через негоду 70 населених пунктів, найбільше постраждали від повеней 349 населених пунктів. На сьогоднішній день залишаються зруйнованими 150,5 км автодоріг та 83 моста, при цьому стихія пошкодила 582 кілометри доріг і 220 мостів. На ліквідацію катастрофічних наслідків Кабмін виділив уже 700 илн гривень з бюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського зважилися на резонансне зізнання. Народна депутатка з президентської партії "Слуга народу" Ірина Верещук вважає, що парламентарії даремно їли свій хліб, так як отримували повну зарплату за недостатню роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?