Україна планує термінове звернення до ЄС - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна планує термінове звернення до ЄС - що сталося

Україна планує термінове звернення до ЄС - що сталося
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Україна планує нове співробітництво з Євросоюзом для подолання епідемії коронавірусу COVID-19. Віцепрем'єрка з питань євро- та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина анонсувала звернення з цього приводу до Брюсселя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За її словами, йдеться про Стратегію ЄС у сфері вакцинації для подолання COVID-19.

"Ми якраз нині ведемо дискусію про те, як Україна може долучитися до глобальних ініціатив із розробки або закупівлі вакцин. Зокрема, Європейська комісія кілька тижнів тому оприлюднила стратегію з вакцинації в рамках ЄС. Там є блок, який стосується міжнародної співпраці. Якраз цього тижня я вже детально спілкуватимуся з колегами з Єврокомісії про те, як Україна може долучитися до цих зусиль, як мінімум у порядку отримання оперативної інформації", - зауважила посадовиця.

Стефанішина пояснила, українська сторона консультувалася з компаніями, які мають змогу приєднатися до стратегії чи прямо зацікавлені у цьому.

"Ми спілкувалися з країнами Європи, і багато чуємо про те, що є сенс інвестувати зусилля в розроблення ліків. На сьогодні я знаю, що найбільші фармацевтичні компанії України вже в співпраці з іноземними фармкомпаніями працюють над розробкою ліків. Тому ми, з одного боку, хочемо бути в тренді та політичному діалозі щодо глобальних ініціатив із вакцинації, але водночас ми розуміємо, що не потрібно забувати про питання розробки ліків. Наразі дуже важко спрогнозувати, який із цих засобів боротьби з коронавірусом буде ефективнішим", - підкреслила вона.

Віцепрем'єрка нагадала про дуже малі потужності України для виготовлення вакцини чи її компонентів, однак держава володіє потужним фармацевтичним бізнесом.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн нещодавно звернулася до міжнародної спільноти із закликом про спільну боротьбу проти пандемії шляхом поширення медикаментів, розробки вакцини.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні кількість хворих на коронавірус зростає — у вівторок, 30 червня, зафіксовано 706 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 44334 осіб, з них 1159 пацієнта померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. Вже 19115 українців змогли перемогти коронавірус

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?