Європарламент прийняв нове шокуюче рішення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент прийняв нове шокуюче рішення щодо Криму

Європарламент прийняв нове шокуюче рішення щодо Криму
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі знову вирішили порушити керівні принципи блоку щодо контактів з де-факто владою анексованого Криму. Група євродепутатів Франції несподівано для всіх вирішила поїхати на окупований український півострів, щоб оцінити результати незаконного голосування за зміну Конституції РФ, яке команда російського президента Володимира Путіна влаштувала там в порушення міжнародного права. Так званий глава комітету кримського "парламенту" по народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель повідомив, що до Криму приїде європейська делегація з п'яти осіб на чолі з депутатом Європарламенту, членом комітету у закордонних справах, президентом Асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим з 30 червня по 2 липня. Всі вони є депутатами Європарламенту від Франції. Вони відвідають виборчі дільниці в Ялті і Сімферополі", - повідомив Гемпель.

В "мінінформі" окупованого Криму уточнили, що європейські парламентарії мають намір в день голосування, 1 липня, відвідати виборчі дільниці в Ялті і Сімферополі, щоб "детально ознайомитися з процесом волевиявлення кримчан". В цей же день в Ялті заплановано пресконференцію для журналістів.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Влада ЄС дане неоднозначне рішення не коментує.

Нагадаємо, Путін прийняв рішення провести голосування за зміну Конституції РФ на українському півострові, щоб знову спробувати переконати міжнародне співтовариство в законності окупації Криму. У МЗС України вже відреагували на скандальну провокацію Путіна - в відомстві підкреслили, що ці фейкові вибори окупантів не визнають ні Україна, ні міжнародне співтовариство, тому їх результати будуть незначними, а всі причетні до проведення голосування понесуть відповідальність згідно з українським законодавством.

Як відомо, Путін ще на початку року вирішив змінити Конституцію РФ, щоб обнулити свій президентський термін. Пандемія коронавіруса ледь не поламала його плани, так як провести голосування стало неможливим. Але щоб досягти мети, глава Кремля вирішив скасувати карантин в РФ, заявивши, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася, незважаючи на те, що Росія займає третє місце в світі по захворюваності, а число хворих в РФ щодня збільшується на 8-10 тисяч. Такий хитрий трюк дозволив йому призначити голосування на 1 липня, причому підтримати правки до основного закону Росії громадяни можуть прямо з дому, оскільки недавно Путін дозволив їм голосувати дистанційно, побоюючись низької явки. Також до голосування глава Кремля вирішив залучити мешканців окупованого Донбасу і Криму, так як росіяни не поспішають його підтримувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну за незаконне голосування в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?