Заразиться величезна кількість людей - світу загрожує нова небезпечна пандемія
Категорія
Світ
Дата публікації

Заразиться величезна кількість людей - світу загрожує нова небезпечна пандемія

Заразиться величезна кількість людей - світу загрожує нова небезпечна пандемія
Джерело:  online.ua

Нинішня пандемія коронавіруса може стати не останньою. У Китаї відкрили новий штам свинячого грипу, схожого з вірусом H1N1, що викликав пандемію в 2009 році - його назвали G4. До теперішнього часу цей штам не уявляв загрози, але моніторинг нових типів свинячого грипу показав, що у людей немає імунітету до нього, а він має високу адаптивність до зараження людей. Про це йдеться в новому дослідженні, результати якого днями опублікували вчені з декількох китайських аграрних університетів та китайського Центру з контролю і профілактики захворювань, повідомляє ONLINE.UA.

Вчені проводили дослідження в період з 2011 по 2018 роки. Вони проаналізували близько 30 тисячі мазків з носа свиней на фермах в 10 китайських провінціях, і виявили 179 вірусів, які викликають свинячий грип. Найнебезпечнішим з них для людей виявився штам G4, так як він здатний розмножуватися в клітинах людини і викликати серйозні симптоми хвороби, включаючи лихоманку, кашель і нежить. За словами вчених, вірус представляє собою суміш пташиного грипу і H1N1, який у 2009 році забрав життя сотні тисяч людей по всьому світу.

Імунітет людини, за твердженням експертів, на даний момент не дозволяє захиститися від цього вірусу і, згідно з аналізами крові на антитіла до G4, вже більше 10% співробітників китайських свиноферм заразилися новим штамом свинячого грипу. Поки, правда, доведено, що вірус передається від тварин до людей, але доказів передачі G4 від людини до людини ще немає.

Посилаючись на дослідження, вчені вважають, що до 4,4% населення в цілому можуть заразитися новим свинячим грипом, а це загрожує людству новою пандемією. Експерти стурбовані тим, що патоген може мутувати в людському тілі і ставати більш заразним. Інфекціоністи закликають не нехтувати дослідженням нових вірусів, зазначивши, що виявлений небезпечний свинячий грип "може нас здивувати".

Важливо відзначити, що пандемія коронавіруса на сьогоднішній день тільки набирає обертів. У ВООЗ вважають, що вона триватиме ще як мінімум півроку. На сьогоднішній день більше 10 млн осіб у всьому світі заразилися COVID-19, число жертв перевищило 500 тисяч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світу загрожує нова пандемія гірше коронавіруса. Британський вчений Майкл Грегор попередив, що вона може знищити половину людства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?