Тема себе вичерпала - у Кабміні шокували заявою про Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

Тема себе вичерпала - у Кабміні шокували заявою про Авакова

Тема себе вичерпала - у Кабміні шокували заявою про Авакова
Джерело:  BBC

Прем'єр Денис Шмигаль знову відреагував на ідею відставки Арсена Авакова. Він стверджує, що така ініціатива нібито себе вичерпала. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю топпосадовця BBC Україна.

За словами очільника уряду, такі питання "маже традиційні".

"Майже традиційне питання про пана Авакова та реформу поліції. Вважаю, що тема відставки міністра Авакова вже себе вичерпала. Щодо реформи поліції. Порівняйте міліцію сім років тому і сьогодні", - стверджує він.

Шмигаль пояснив, фактично нова поліція та старі правоохоронні органи — різні структури. Ситуацією, коли серед 300 тисяч українських правоохоронців, які мають зброю та повноваження, трапляються негідники він назвав цілком ймовірною.

"Ми їх бачимо, це проявляється в тих злочинах, які набувають резонансу. Яке критичне досягнення реформи? Це швидке покарання, це неприховування таких злочинів, це невідворотність покарання для злочинців у формі. Рівень довіри до міліції сім років тому і зараз - це дві різних величини", - додав політик.

Він зауважив, більшість українців першим чином інформують про біди саме поліцію, а правоохоронці - це громадяни, які ризикують своїм життям.

Нагадаємо, проти Арсена Авакова в Україні нещодавно провели цілу серію акції. Учасники протестів вимагали його відставки. На тлі таких події особисто президент Володимир Зеленський та прем'єр Денис Шмигаль називали очільника МВС ефективним міністром та відмовлялись йти на зустріч протестувальникам.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента Володимира Зеленського зважилися на неочікуване зізнанням — там відверто розповіли про те, що під час акцій протесту, на яких вимагали звільнення глави МВС, Арсен Аваков пропонував свою відставку. Однак саме український лідер начебто не відпустив скандального міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?