Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв нове скандальне рішення проти України

Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує шокувати скандальними рішеннями проти України в окупованому Криму. На цей раз Кремль вирішив запустити вантажні перевезення по незаконно побудованому Кримському мосту. Перші вантажні потяги окупанти відправили 30 червня - в рік вони планують перевозити до 13 млн тонн вантажу. Про чергову демонстрацію Путіним загальновизнаних принципів і норм міжнародного права повідомив так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов, передає ONLINE.UA.

Сьогодні, 30 червня, по Кримському мосту пройдуть два вантажні потяги: один з окупованого Севастополя, другий - з Краснодарського краю. Вони перетнуть Керченську протоку і відкриють вантажний залізничний рух. У вагонах, як відзначили окупанти, повезуть кальциновану соду, вапняк, паливо, добрива, зернові, рейки і цемент.

"Пропускна спроможність мосту передбачає 12 вантажних пар поїздів на добу. Це дасть можливість перевозити 13 млн тонн вантажів на рік. Запуск вантажного залізничного сполучення дозволить наростити поставки продукції і сировини в обох напрямках, істотно знизити логістичні витрати, а значить, і собівартість виробленої продукції, сприятиме розвитку конкуренції, підвищення інвестиційної привабливості півострова. Сподіваємося, що все це в сукупності позитивно вплине на цінову ситуацію, перш за все, допоможе знизити ціни на продукти харчування", - прокоментував Аксьонов запуск вантажного залізничного руху по Кримському мосту.

Нагадаємо, окупанти відкрили залізницю на Кримському мосту 23 грудня 2019 року за особистої участі Путіна. Глава Кремля проїхав в кабіні машиніста від окупованої Керчі до станції Тамань в Краснодарському краї. У той же день з Санкт-Петербурга на окупований український півострів вирушив перший російський потяг. Також на півострів незаконно курсують поїзди з Москви до Сімферополя.

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідачем у позові виступає компанія "Гранд-Експрес", яка є оператором перевезень з російського Санкт-Петербурга в анексований Крим по скандальному Кримському мосту. У Росії це рішення назвали "нікчемним жестом", за яким не буде ніяких наслідків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив продати російським олігархам за безцінь український виноробний комбінат "Масандра". У Путіна оцінили його в 9 млн доларів, хоча справжня вартість комбінату понад 7 млрд доларів і це ціна без обладнання, а тільки виноградників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?