Це не помилка - Шмигаль зробив гучну заяву про карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

Це не помилка - Шмигаль зробив гучну заяву про карантин

Це не помилка - Шмигаль зробив гучну заяву про карантин
Джерело:  BBC

Карантин в Україні тривав у жорсткому форматі з середини березня до середини травня. Режим почали послаблювати, однак у червні виникла друга хвиля епідемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі послаблення все ж таки впроваджують в окремих регіонах, навіть на тлі поширення коронавірусу.

"Це не помилка. Ми відповідально ставимось до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання. Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більші, ніж при такому рівні захворюваності. Наше завдання сьогодні — при збереженні життів не втратити економіку України", - пояснив Шмигаль.

Він нагадав, наразі епідемічний показник демонструє 50 інфікованих на 100 тисяч мешканців країни.

"Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни й окремих областей", - попередив Шмигаль.

Водночас прем'єр додав, одним з найважливіших показників стала завантаженість ліжок у лікарнях, які приймають пацієнтів з діагнозами COVID-19. В ідеалі вона не повинна перевищувати 50%, однак у двох областях зафіксували завантаженість 52% та 60%.

Станом на ранок 30 червня в Україні підтвердили 44 334 випадки коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Китаї відкрили новий штам свинячого грипу, схожого з вірусом H1N1, що викликав пандемію у 2009 році — його назвали G4. До теперішнього часу цей штам не уявляв загрози, але моніторинг нових типів свинячого грипу показав, що у людей немає імунітету до нього, а він має високу адаптивність до зараження людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?