Загрози немає - до українців звернулися з важливим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Загрози немає - до українців звернулися з важливим попередженням

Загрози немає - до українців звернулися з важливим попередженням
Джерело:  BBC

Нещодавно в Україні почалася сесія Зовнішнього незалежного оцінювання. В уряді стверджують, що не планують її скасовувати в умовах карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

Згідно із заявою прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, тестування наразі не знаходиться під загрозою.

"Я публічно заявляю: загрози для ЗНО немає і не буде, ви бачите, що воно проходить. Ці всі маніпуляції про загрозу, що ЗНО скасують — це такі політичні технології, маніпуляції та розхитування влади", - підкреслив він.

Політик додав, триватимуть надалі масштабні реформи у галузі освіти.

"Ми будемо їх реалізовувати. І Нову українську школу, і реформу освіти в цілому", - додав Шмигаль.

Ще до початку сесії ЗНО український президент виступив з ініціативою про особливі умови, які отримають абітурієнти з ОРДЛО при вступі до вишів на підконтрольній території. Зокрема, йшлося про безкоштовне навчання та скасування для таких осіб необхідності складати ЗНО.

За офіційними даними, чинна сесія оцінювання триватиме до 17 липня. Для його проведення влада впровадила жорсткі правила та умови, які торкаються навіть пересування груп абітурієнтів приміщеннями, які приймають ЗНО.

Станом на ранок 30 червня по всій Україні від початку епідемії встановили 44 334 діагнози COVID-19.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, усі аудиторії, які прийматимуть абітурієнтів, будуть дезінфікувати, учасники пересуватимуться виключно запланованими маршрутами, щоб групи не стикалися одна з одною.

Графіки пересування приміщеннями, де проходитимуть тести, вивісять на вході до відповідних установ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у місцях ЗНО чергуватимуть медики, які будуть бесідувати з учасниками, вимірювати їм температуру та слідкуватимуть за дотриманням правил щодо аудиторій. Також на вході усім видаватимуть маски.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?