Росія терміново підняла в повітря бойові ракетоносці - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія терміново підняла в повітря бойові ракетоносці - що сталося

Росія терміново підняла в повітря бойові ракетоносці - що сталося
Джерело:  online.ua

Росія знову продемонструвала Заходу збройну агресію. На цей раз ВКС РФ підняли в небо близько десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і повітряних танкерів Іл-78 на Далекому Сході, щоб "показати в небі" свій прапор біля берегів Великої Британії, Норвегії, Гренландії, Канади і США. Бойові російські літаки відпрацювали застосування авіаційних засобів ураження по наземних цілях на полігоні в Камчатському краї, а також провели дозаправку в повітрі під час виконання польотних завдань - така дозаправка дозволяє "стратегам" більше доби виконувати різні бойові завдання без посадки і проводити тривале патрулювання в повітряному просторі в будь-якому куточку планети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВКС РФ.

Відомо, що в черговій російській провокації брали участь 10 бойових літаків. Вони провели в повітрі близько 8 годин. Дозаправка стратегічних ракетоносців проходила на висоті понад 6 тисяч метрів на швидкості понад 550 км/ч.

Подібні провокації Росія влаштовує і над Чорним морем. Кілька днів тому два бомбардувальники Ту-22 у супроводі двох винищувачів Су-27 направили до кордонів Румунії, де знаходиться повітряний простір НАТО. У командуванні НАТО екстрено відреагували на нахабні дії російської авіації. Спочатку на перехоплення російських бомбардувальників і винищувачів підняли румунські МіГ-21. Але так як бойові літаки російських ВКС продовжували політ, то довелося підняти в повітря винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії, а потім винищувачі TUAF F-16 турецьких ВПС.

До цього російські фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-30СМ були підняті в повітря для відпрацювання ударів по кораблях противника в акваторії морських полігонів в Балтиці. На небезпечні дії ударної авіації Росії звернули увагу військові сили Бельгії, які направили до російських кордонів літак F-16 зі своєї бази в Прибалтиці, але російські військові направили на їх перехоплення літаки прикриття.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія направила два протичовнові літаки Іл-38 в зону Аляски. Операція проходила вночі, але командуванню повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) вдалося ідентифікувати військові повітряні засоби РФ. На їх перехоплення були спрямовані винищувачі F-22 за підтримки літака-заправника KC-135 Stratotanker Транспортного командування Військово-повітряних сил США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?