Треба готуватися - Зеленський терміново застеріг Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба готуватися - Зеленський терміново застеріг Україну

Треба готуватися - Зеленський терміново застеріг Україну
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні продовжує поширюватися великими стрибками. На тлі такого розвитку епідемічної ситуації президент Володимир Зеленський закликав готуватися до повноцінної другої хвилі COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента, де 30 червня відбулася традиційна нарада.

За офіційними даними, Львівщина стала лідером за кількістю нових діагнозів COVID-19 на добу протягом останніх днів. Дані навів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгірший сценарій. Але медицина має бути готовою до всього", - відповів на це президент Зеленський.

Представники уряду наголосили, що готують усі лікарні до ймовірної другої хвилі. Ліміт наразі сягає близько 30 тисяч ліжок по всій країні.

Водночас давати дозвіл на відновлення роботи окремих закладів українська влада не збирається. Зокрема, йдеться про дитячі табори.

"Також президенту доповіли щодо ситуації на Прикарпатті та про міжнародну допомогу потерпілим. Зокрема, з Італії прибув перший літак з допомогою постраждалим від повені – це човни, помпи, спеціальні костюми", - підкреслили в ОПУ.

Станом на ранок 30 червня в Україні зареєстрували 44 334 випадки COVID-19. За минулу добу нових 706.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в Україні почалася сесія Зовнішнього незалежного оцінювання. В уряді стверджують, що не планують її скасовувати в умовах карантину.

Згідно із заявою прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, тестування наразі не знаходиться під загрозою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?