Стратегія інша - у Зеленського зробили гучну заяву про визнання окупації Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Стратегія інша - у Зеленського зробили гучну заяву про визнання окупації Криму

Стратегія інша - у Зеленського зробили гучну заяву про визнання окупації Криму
Джерело:  Крим.Реалії

Вже шостий рік триває незаконна окупація українського Криму Росією, але офіційний Київ продовжує боротьбу за свою територію, незважаючи на те, що Кремль відмовляється вести будь-які переговори з цього питання і постійно демонструє перед усім світом небажання слідувати міжнародному праву. Українська влада вже готує нову стратегію по деокупації Криму, згідно з якою Україна не має наміру просити компенсацію за анексію Кримського півострова - Київ наполягає виключно на незаконній окупації української території, щоб жодним чином не визнавалася юрисдикція Російської Федерації в широкому статусі, ніж статус держави-окупанта. Подробиці нової стратегії України по окупованому Криму повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю Крим.Реаліі, повідомляє ONLINE.UA.

"А ви хочете, щоб ми визнали незаконну окупацію, попросили собі компенсацію за це? Або як? Типу - заплатите гроші і все буде нормально? Ні! Стратегія зовсім інша. Ми так і говоримо, що відбувається тимчасова незаконна окупація. Підкреслюючи, що це тимчасове явище, воно незаконно і що це окупація за міжнародним правом. Це стартова позиція, з якою ми працюємо над тим, щоб в кінцевому підсумку ця окупація припинилася. Безумовно, компанії мають право судитися. Для нас дуже важливо, щоб в судових процесах жодним чином не зізнавалася юрисдикція Російської Федерації в широкому статусі, ніж статус держави-окупанта. Але наше ключове завдання, моє ключове завдання, як представника МЗС, це тримати ось цю рамку - тимчасова незаконна окупація", - пояснив Кулеба.

Важливо відзначити, що тим часом команда російського президента Володимира Путіна проводить в окупованому Криму чергову зухвалу провокацію, щоб знову спробувати переконати міжнародне співтовариство в законності окупації українського півострова. Кремль влаштував там голосування за зміну Конституції РФ. Українська влада вже відреагували на нове путінське шоу. МЗС України звернулося до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію "голосування" на тимчасово окупованих територіях Криму, в Донецькій і Луганській областях. Офіційний Київ просить посилити санкційний тиск на Російську Федерацію. У Зеленського впевнені, що ця чергова провокація Путіна матиме для нього серйозні політичні і правові наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент прийняв нове шокуюче рішення щодо Криму. Група євродепутатів Франції несподівано для всіх вирішила поїхати на окупований український півострів, щоб оцінити результати незаконного голосування за зміну Конституції РФ, яке команда російського президента Володимира Путіна влаштувала там в порушення міжнародного права. Це рішення суперечить керівним принципам ЄС щодо контактів з де-факто владою анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?