Ніяких обмежень - у Верховній Раді анонсували несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніяких обмежень - у Верховній Раді анонсували несподіване рішення

Ніяких обмежень - у Верховній Раді анонсували несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Через два місяці після того, як Верховна Рада обмежила виплати заробітних плат чиновникам і нардепам в зв'язку з економічною кризою, викликаною пандемією коронавіруса, народні обранці хочуть скасувати ці обмеження. У ВРУ вже зареєстрований відповідний законопроєкт №3708, в якому пропонують більше не обмежувати виплати до 47230 гривень. Автори документу наполягають, щоб введені обмеження діяли не більше трьох місяців, а це значить, що якщо парламент прийме цей законопроєкт, то вже з липня зарплати чиновників і держслужбовців будь-якого рангу зможуть вирости до сотні тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

"Пропонується внести зміну в частині третій статті 29 закону" Про державний бюджет України на 2020 рік ", якою передбачити, що обмеження застосовується і діє не більше трьох місяців з дня застосування цього обмеження", - зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту.

Коли буде розглянуто даний проєкт закону, поки невідомо. Але народний депутат Олег Синютка в соцмережі повідомив, що нардепи мають намір його прийняти. Він красномовно прокоментував це рішення фразою - "Для своїх епоха бідності вже закінчується !!".

Нагадаємо, в квітні Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік. Згідно з ними, виплати членам виконавчих органів і наглядових рад, народним депутатам, суддям, прокурорам обмежили до 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року. Тобто, на час карантину нарахована заробітна плата обмежена максимальним розміром 47230 гривень.

Важливо відзначити, що ще в січні парламент висунув вимогу уряду відзвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам і розповісти про причини таких нарахувань. Тоді колишній глава КМУ Олексій Гончарук стверджував, що в Кабінеті міністрів вирішили проблему з сотнями тисяч премій і заробітною платою чиновників. Гончарук тоді запевняв, що тепер зарплата міністра буде прив'язана до середньої заробітної плати в Україні, тобто обмежена розміром 3-5 середніх заробітних плат.

На початку березня стало відомо, що всі міністри уряду відмовилися від своїх премій до кінця поточного року. Питання їх премій на політичних посадах буде розглядатися за результатами роботи за рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що парламент миттєво відреагував на вимогу Зеленського щодо жителів ОРДЛО. Йдеться про законопроект, предусматріваюшем скасування обов'язкового ЗНО для вступників до українських вишів дітей з ОРДЛО. Також в документі пропонується дозволити випускникам з Донбасу безкоштовно навчатися у вищих навчальних закладах країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?