Борги вже перевищують мільярд - легендарний Цирк дю Солей опинився на межі банкрутства
Категорія
Культура
Дата публікації

Борги вже перевищують мільярд - легендарний Цирк дю Солей опинився на межі банкрутства

Борги вже перевищують мільярд - легендарний Цирк дю Солей опинився на межі банкрутства
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса і спровокована нею економічна криза нещадно знищує успішні компанії по всьому світу. У їх число потрапив легендарний Цирк дю Солей, який опинився на межі банкрутства через вимушене припинення виступів. За три місяці карантину борги циркової компанії виросли до 1,25 млрд доларів, а співробітники цирку залишилися без зарплати. В результаті реководство цирку пішло на радикальні заходи - Cirque du Soleil подав заяву на захист від банкрутства і звільнив тисячі співробітників. При цьому гендиректор Даніель Ламарр обіцяє перезапустити Цирк дю Солей, а після відновлення шоу повернути більшість співробітників назад на роботу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт циркової компанії.

На даний момент відомо, що уряд Канади і ряд приватних інвесторів заявили про готовність реструктуризувати борги Цирку дю Солей. Інвестори з США і Китаю також вже готові надати компанії 300 млн доларів для рестарту і повернення в шоу-бізнес.

"Протягом 36 років Cirque du Soleil був успішною і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через COVID-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії", - пояснив ситуацію гендиректор цирку Даніель Ламарр.

Нагадаємо, Цирк дю Срлей є провідною в світі компанією, яка представляє сучасний жанр циркового мистецтва. Він був заснований в 1984 році Гі Лаліберте і Даніелем Готьє. Базується компанія в канадському Монреалі. Трупа Цирку дю Солей складається з 4 тисяч артистів, що дозволяє компанії одночасно давати шоу в різних країнах світу. Через коронакризу компанія була змушена звільнити 3480 співробітників з трупи, а це майже 90% персоналу. Але як тільки ситуація з боргами вирішиться і відновляться циркові вистави, то Цирк дю Солей обіцяє відновити свою діяльність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США на шоу Cirque du Soleil під час виступу розбився акробат Янн Арно. Він впав з великої висоти і отримав травми, несумісні з життям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?