Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму

Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму
Джерело:  online.ua

Українська влада не збирається закривати очі і миритися зі свавіллям, який команда російського президента Володимира Путіна влаштовує в окупованому Криму. У МЗС України миттєво відреагували на скандальне рішення євродепутатів відвідати український півострів, де Кремль в порушення всіх міжнародних норм і правил проводить голосування за зміну Конституції РФ. 30 червня на зустрічі з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова поставила вимогу офіційно відреагувати на цю резонансну ситуацію. Вона нагадала, що Путін проводить голосування в Криму незаконно і за цю чергову провокацію Кремль повинен понести правову відповідальність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу дипломатичного відомства.

"Еміне Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня - 2 липня). Перша заступниця міністра також зазначила незаконність проведення окупаційною адміністрацією РФ «голосування» про внесення змін до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України в Донецькій і Луганській областях та Автономній Республіки Крим та міста Севастополь, як і будь-яких «референдумів» і «голосувань» на окупованих територіях України", - йдеться в повідомленні МЗС.

Відзначається, що посол Франції в Україні підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі в рамках ООН та інших міжнародних організацій. Дипломат запевнив, що передасть в МЗС Франції звернення Еміне Джапарової відносно візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму.

Крім візиту європарламентарів до окупованого Крим, українські та французькі дипломати обговорили візит до Києва президента Франції Еммануеля Макрона на запрошення українського лідера Володимира Зеленського. Також на переговорах була досягнута домовленість про активізацію торгово-економічного та інвестиційного співробітництва, реалізацію спільних проєктів.

Представники України та Франції обговорили можливість проведення засідання двосторонньої економічної комісії, як тільки дозволить епідеміологічна ситуація. Еміне Джапарова подякувала за допомогу Франції в соціально-економічному відновленні східних областей України, які постраждали від агресії РФ, а також попросила допомогти Париж регіонам, які постраждали від повені.

Нагадаємо, 30 червня стало відомо, що в Євросоюзі знову вирішили порушити керівні принципи блоку щодо контактів з де-факто владою анексованого Криму. Група євродепутатів Франції несподівано для всіх вирішила поїхати на окупований український півострів, щоб оцінити результати незаконного голосування за зміну Конституції РФ, яке команда російського президента Володимира Путіна влаштувала там в порушення міжнародного права. Так званий глава комітету кримського "парламенту" по народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель повідомив, що до Криму приїде європейська делегація з п'яти осіб на чолі з депутатом Європарламенту, членом комітету у закордонних справах, президентом Асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України зробили важливу заяву про визнання окупації Криму Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?