Потрібно бути пильними - ВООЗ відреагувала на нову шокуючу загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно бути пильними - ВООЗ відреагувала на нову шокуючу загрозу

Потрібно бути пильними - ВООЗ відреагувала на нову шокуючу загрозу
Джерело:  online.ua

Новий штам свинячого грипу G4 спровокувати нову пандемію. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вивчать нову інфекцію, щоб отримати більше даних. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представника структури Крістіана Ліндмаєра.

За його словами, йдеться про китайське дослідження, яке виявило цей вірус.

"Це також говорить, що ми не можемо послабляти нашу увагу стосовно грипу, нам треба бути пильними та продовжувати спостереження, навіть під час пандемії коронавірусу", - пояснив Ліндмаєр.

Нагадаємо, відомості про працю китайських вчених оприлюднили в американському журналі PNAS. Експерти назвали цей штам G4 таким, що володіє "усіма суттєво важливими ознаками, які говорять про його високу здатність інфікувати людей".

За підсумками аналізу на наявність антитіл у робітників свинячих ферм з'ясувалося, що близько 10% з них інфікувалися новим штамом грипу. Попередня оцінка вказує на ймовірність зараження близько 4,4% від усього людства у разі спалаху пандемії.

Вірус може передаватися від тварин до людей, однак наразі немає свідоцтв його переміщення поміж людьми. Вчені побоюються, що грип може адаптуватися та почати інфікувати людей масово, уже без ролі тварин.

Новий вірус G4 походить від H1N1, який став причиною масштабної епідемії 2009 року.

Нагадаємо, тим часом планетою крокує коронавірус COVID-19. Станом на 30 червня у світі зареєстрували понад 10,3 мільйона випадків від початку пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, британський вчений Майкл Грегор попередив про небезпеку нової пандемії, яка стане гірше коронавірусу та ядерної війни. За його прогнозом, вона може знищити половину людства. Про нову пандемію, яка загрожує все світу, той написав книгу на 500 сторінок, в якій зібрав дані понад 3 тисячі наукових досліджень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?