Не тільки наступ - навіщо Путін терміново проводить масову мобілізацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Не тільки наступ - навіщо Путін терміново проводить масову мобілізацію

Не тільки наступ - навіщо Путін терміново проводить масову мобілізацію
Джерело:  24 канал

Російський глава Володимир Путін не зупиняється перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі Росія почне нове масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Небезпечні плани Кремля підтвердилися напередодні, коли Путін підписав указ про термінові військові збори в Росії, до яких залучать запасників. Військові експерти вважають, що це серйозний сигнал для України, якій потрібно готуватися до наступу російських військових. Однак, вони відзначають, що не тільки наступ лежить в планах Путіна, але і непрямий тиск на президента України Володимира Зеленського, якого в Кремлі таким чином хочуть змусити виконувати умови агресора. Таку думку висловив представник в Kyivstratpro Тарас Семенюк в інтерв'ю 24 каналу, передає ONLINE.UA.

Масова мобілізація в Росії, на думку міжнародного експерта, має дві мети. Перша полягає в бажанні Путіна показати внутрішньої аудиторії - росіянам, що армія знаходиться в постійній бойовій готовності. Друга причина криється в непрямому тиску на президента Зеленського.

"Мова йде не про наступ Росії на Україну, а про акумуляцію ресурсу і військового капіталу, щоб в Україні це прочитали, як загрозу. Кремль очікував, що Зеленський буде домовлятися з Росією і виконувати умови агресора. Цього не сталося. Тому Кремль шукає способи тиску на главу України. Звичайно, ми не повинні відкривати шампанське. Кремль продовжить агресію", - підкреслив Семенюк.

У свою чергу військовий експерт Ігор Лосєв переконаний, що рано чи пізно Росія почне широкомасштабний наступ на Україну, до якого готується з 2014 року. На його думку, збройний напад на Донбас і окупація Криму - була тільки першою пробою пера.

"Ресурсів в Росії на те, щоб утримувати Україну може не вистачити, а захопити - так. Коли такі високі ставки в грі, хто буде звертати увагу на санкції? Якщо у Путіна буде шанс захопити Україну, він не буде звертати увагу на санкції", - впевнений Лосєв.

Експерт не виключає, що Росія може напасти на Україну з боку Криму, щоб захопити розподільні станції Північно-Кримського водоканалу. Також він допускає вторгнення РФ на Донбасі, на північному сході - в районі Чернігова.

При цьому обидва фахівця впевнені, що Росія буде робити ставку не на відкритий військовийнапад, а на внутрішню дестабілізацію України через проросійські сили. Семенюк вважає, що період відкритих воєн пройшов, зараз час воєн в політичному і інформаційному просторі, що дозволяє Кремлю уникнути відповідальності за напад на Україну.

"Але мобілізація в РФ, це прихований сигнал, що Путін продовжить агресію. Ми не повинні розслаблятися, тому що Росія розуміє тільки силу. Україна повинна зміцнювати свої оборонні позиції", - підсумували військові експерти.

Нагадаємо, на тлі повідомлень про масштабний наступ Росії проти України найближчим часом, російський глава Володимир Путін оголосив військові збори в РФ, наказавши призвати на них росіян, які перебувають в запасі. Відповідний указ глава Кремля підписав 29 червня - він вже вступив в силу. Важливо відзначити, що в указі Путіна про військові збори в РФ є три секретних пункти, які не розкриті для публічного ознайомлення, а також немає термінів призову, а це свідчить про те, що Кремль почав приховану військову мобілізацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна вже готується до масштабного наступу Росії восени 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?