Вже сьогодні - у Зеленського дали гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже сьогодні - у Зеленського дали гучну обіцянку українцям

Вже сьогодні - у Зеленського дали гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Вже сьогодні, 30 червня, всі борги по зарплатах шахтарям будуть виплачені. Відповідне доручення уряду дав президент України Володимир Зеленський. Кабмін виділив з бюджету близько 340 млн грн на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам усіх державних шахт. Також український глава поставив завдання не допускати в майбутньому накопичення заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям і у найкоротші терміни відновити нормальну роботу шахт. Таку обіцянку від імені українського глави дала заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Кузнєцова шахтарям, які прийшли з акцією на вулицю Банкову в Києві, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"На сьогодні та заборгованість, яка була накопичена з початку року, повинна була бути погашена. Уряд ухвалив всі необхідні рішення за дуже короткий термін", - зазначила Кузнєцова.

При цьому вона визнала, що всі проблемні питання, які зараз є в енергетиці в цілому і вугільної галузі зокрема, накопичувалися протягом тривалого періоду, тому їх рішення вимагає певного часу. Заступниця Андрія Єрмака закликала учасників акції сформувати переговорну групу від шахтарів і спільно працювати над вирішенням нагальних проблем. Вона запевнила, що Офіс глави держави буде максимально цьому сприяти.

Як відомо, 30 червня біля стін Офісу президента України почалася акція протесту шахтарів "Мірноградвугілля", "Добропіллявугілля", "Селідоввугілля", а також представників шахт Львівсько-Волинського басейну. Серед основних вимог - погашення працівникам державних шахт заборгованості з виплати заробітної плати, яка станом на 1 липня досягне 1,2 млрд гривень. Також гірники вимагають зобов'язати Фонд державного майна України, ПАТ "Центренерго", ДП "Держвуглепостач", ДП "Калуська ТЕЦ-Нова" повністю розрахуватися з державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський повідомив українцям чудові новини. Він пообіцяв, що з 1 вересня мінімальна зарплата в Україні підвищиться до 5 тисяч гривень, а вже з січня 2021 року її розмір встановлять на рівні 6 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?