В ЄС завдали потужний удар проти путінської Росії - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС завдали потужний удар проти путінської Росії - що сталося

В ЄС завдали потужний удар проти путінської Росії - що сталося
Джерело:  online.ua

Російську телевізійну пропаганду заблокували на території Латвії. Офіційна Рига на тлі агресивної інформаційної політики Кремля звернулася до Брюсселя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

За версією Національної ради з електронних ЗМІ, сім телеканалів групи RT (колишньої Russia Today) поширювали відверту пропаганду.

Експерти NEPLP оголосили, що телеканали "перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом" пропагандистів Кремля, зокрема й відомого Дмитра Кісельова — проти нього чинні європейські санкції.

Під блокування попали такі канали: "RT", "RT HD", "RT Arabic", "RT Spanish", "RT Documentary HD", "RT Documentary", "RT TV".

Латвійські спецслужби наголосили, згадані вище канали — це найпотужніші джерела надходження російської пропаганди до країн Євросоюзу.

"Отримані нами докази дуже серйозні, і ми закличемо регулятори всіх держав ЄС наслідувати наш приклад і заборонити RT на своїй території. Для таких програм немає місця ні в Латвії, ні в Євросоюзі", - цитує видання очільника NEPLP Івара Аболіньша.

Слід зауважити, що Кремль поширює світом дезінформацію, яка вигідна йому, не лише телеканалами та іншими ЗМІ. Прикладом може стати нещодавня стаття президента Володимира Путіна, яку нещадно розкритикували історики зі всього світу.

Її головним меседжем стало виправдання радянської агресії проти сусідів. Путін стверджував, що у розв'язуванні Другої світової війни винні західні держави, а не СРСР, який укладав з нацистами союзницькі пакти з метою розділу Східної Європи.

Як повідомляв ONLINE.UA, статтю глави РФ вже встигли жорстко розкритикувати німецькі історики та посол України в ФРН Андрій Мельник. За словами українського дипломата, писанина Володимира Путіна є дуже небезпечною, і цей факт не можна ігнорувати. За словами Мельника, це – неприхована погроза Путіна усій Європі.

Очільник Кремля натякає, що він не лише в Україні готовий "пересувати" кордони за допомогою сили, якщо Захід не виконає його цинічну вимогу і не визнає зони впливу Москви. Окрім того, дипломат закликав до спорудження у Берліні меморіалу українським жертвам війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?