Загострення на Донбасі - в ООС підтвердили невтішні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі - в ООС підтвердили невтішні новини

Загострення на Донбасі - в ООС підтвердили невтішні новини
Джерело:  online.ua

Російські окупанти завдали нового удару на Донбасі. Від початку доби червня під ворожими обстрілами поранення отримали двоє українських військовослужбовців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб Об'єднаних сил.

За офіційними даними, ворог станом на 17:00 у вівторок завдав дві збройні провокації.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", загарбники обстріляли наших захисників поблизу Невельського. Проти українських воїнів противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру, випустивши при цьому 18 мін", - зауважили у штабі.

Водночас у зоні відповідальності "Північ" обстріли зафіксували неподалік він населеного пункту Новозванівка. Там ворог використав міномети 120-мм, які заборонені мінськими домовленостями. Також обстріли здійснені за допомогою ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

"Від початку поточної доби в результаті обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації, двоє військовослужбовців Збройних Сил України отримали осколкові поранення. Евакуаційною технікою постраждалих воїнів оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну медичну допомогу. Стан їхнього здоров’я задовільний", - додали у командуванні.

Українська сторона відповіла на провокації ворога, аби подавити вогонь з боку бойовиків. Наразі невідомо, які втрати отримав противник, ця інформація потребує уточнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ екстрено готується до нападу російських військовослужбовців. У МЗС України донесли інформацію про агресивні плани Путіна в ООН та ОБСЄ, а також звернулися за допомогою до канцлерки Німеччини Ангели Меркель, президенту Франції Еммануелю Макрона та інших світових лідерів, які ведуть комунікацію з російською стороною. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?