Усунемо інститут рішал - у Зеленського зробили гучну обіцянку
Категорія
Політика
Дата публікації

Усунемо інститут рішал - у Зеленського зробили гучну обіцянку

Усунемо інститут рішал - у Зеленського зробили гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

У команді президента Володимира Зеленського оголосили про реформу митниці, яка стане нібито революційною. З відповідною заявою виступив очільник виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 30 червня.

За словами україно-грузинського політика, запропонував реформу Офіс простих рішень і результатів. Нацрада її підтримала.

"Усі вантажі проходитимуть максимум за 15 хвилин у відкритому митному просторі. Замість 26-15-19 документів будуть лише два. Машини будуть розмитнюватися не за маніпуляцією вартістю, а за формулою: кубатура, код випуску тощо", - підкреслив Саакашвілі за підсумками першого засідання Нацради.

Йдеться про заповнення людиною лише інвойсу і транспортного документа.

"Буде усунено інститут "рішал", митних брокерів, і людина сама заповнюватиме митну декларацію", - гучно додав експрезидент Грузії.

Серед пропозицій у реформі — криміналізація контрабанди, покарання за такий вчинок сягатиме від 3 до 5 років ув'язнення. Контрабандні товари призведуть до покарання до 7 років.

Наразі розглядається план з підвищення зарплати митників, мінімізації людського фактору й автоматизації, а також уніфікації ставок мит.

Іншим нововведенням може стати передача обов'язків голови митниці першому заступнику міністра фінансів. Він комунікуватиме з податковою службою країни.

Нагадаємо, Саакашвілі віднедавна керує виконкомом Нацради реформ. Його призначення викликало бурю суперечок, у Грузії навіть вирішили тимчасово відкликати посла у КИєві та нагадати українській стороні про кримінальне переслідування політика на батьківщині.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський відзначився радикальною позицією у питанні податку на прибуток. Очільник виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі розповів про нове доручення лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?