Скільки триває коронавірусна хвороба в українців - відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки триває коронавірусна хвороба в українців - відповідь МОЗ

Скільки триває коронавірусна хвороба в українців - відповідь МОЗ
Джерело:  online.ua

Українські фахівці встановили середній термін тривалості коронавірусної хвороби. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов стверджує, що він сягає 21 дня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 1 липня.

За словами міністра, на тривалість хвороби впливає важкість хвороби. Окремі випадки можуть тривати удвічі більше.

Степанов пояснив, середній показник тривалості майже не відрізняється поміж регіонами. У відповідь на питання про киян, які хворіють 7 чи 8 тижнів, той відповів — у статистичному порівнянні після одужання терміни хвороби однакові у різних областях.

"Термін хвороби в нас в середньому близький до трьох тижнів. Водночас інколи він становить 30 днів або 39 днів. Тут усе залежить від важкості хвороби", - зауважив Степанов.

Нагадаємо, у червні в Україні продовжили послаблювати карантин, однак водночас із тим майже у половині регіонів кількість нових випадків COVID-19 почала зростати. На тлі погіршення ситуації представники влади почали попереджати українців про ймовірне посилення режиму обмежень. Деякі області дійсно його посилили, але все ж таки не настільки, як у березні-квітні.

Нещодавно з поясненням виступив також прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він стверджує, що не вважає помилкою послаблення карантину на тлі погіршення ситуації, оскільки процес під контролем.

Нагадаємо, станом на ранок 1 липня по всій Україні встановили 44 998 діагнозів COVID-19. Кількість нових випадків за добу трохи знизилася, до 664.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні влада готова посилити карантин. Для повернення жорстких обмежень повинна ускладнитися ситуація з кількістю інфікованих та госпіталізованих. За словами міністра Степанова, в уряді водночас не зацікавлені у новому введенні жорстких обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?