5 країн відкрили кордони для України - що важливо знати
Категорія
Світ
Дата публікації

5 країн відкрили кордони для України - що важливо знати

5 країн відкрили кордони для України - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Українські громадяни вже можуть їхати до Туреччини, Хорватії й Албанії без епідемічних обмежень, до Чорногорії – за наявності тесту про відсутність COVID-19, до Єгипту – з проходженням самоізоляції при поверненні. Цю інформацію підтвердив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA

"Найпопулярніше питання цього літа – які країни вже відкрили свої кордони для України?

  • Туреччина;

  • Єгипет (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19);

  • Албанія;

  • Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла);

  • Чорногорія (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин).

"Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються зачиненими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено", - наголосив Криклій.

Варто звернути увагу на те, що кожні 2 тижні Євросоюз переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати. І в залежності від обставин буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн. Окрім того, в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні рішення про відкриття кордонів буде ухвалено Грузією.

Як відомо,ЄС не скасував з 1 липня заборону на в’їзд для українців – хоча дозволив в'їзд деяким туристам із 15 країн. Рада Євросоюзу дозволила відкрити в’їзд для окремих категорій українців. Для українців наразі доступні 4 курортних країни Європи: Хорватія (входить у ЄС, але не входить у шенгенську зону), Албанія (вже почала приймати українських туристів), Туреччина (з 1 липня, але вимагатимуть страхування), Грузія (з 1 серпня).

Як повідомляв ONLINE.UA,  Україна планує нове співробітництво з Євросоюзом  для подолання епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?