Це удар - в команді Путіна істерика через нове рішення США
Категорія
Політика
Дата публікації

Це удар - в команді Путіна істерика через нове рішення США

Це удар - в команді Путіна істерика через нове рішення США
Джерело:  online.ua

1 липня міжнародну спільноту вразила довгоочікувана новина - стало відомо, що на російський газопровід Північний потік-2 чекають нові санкції, адже американські сенатори підтримали внесення пункту про санкції до оборонного бюджету США. Це рішення не могло не залишитися без реакції збоку команди очільника Кремля Володимира Путіна - в компанії Nord Stream 2 AG зразу ж запанікували, адже у разі введення нових санкцій Штатів будуть будуть заблоковані близько 700 мільйонів євро інвестицій у проект Північний потік-2. У Путіна нове рішення Штатіаназвали справжнім ударом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Запропоновані з боку США додаткові санкції безпосередньо торкнуться понад 120 компаній з більш ніж 12 країн Європи. У непростій економічній ситуації санкції заблокують близько 700 млн євро інвестицій на завершення будівництва газопроводу", - заяивли в Nord Stream 2 AG.

Окрім того, там поскаржилися, що санкції поставлять під удар близько 12 млрд євро капіталовкладень в енергетичну інфраструктуру ЄС, в тому числі, приблизно, 8 млрд євро, вкладених безпосередньо в будівництво Північного потоку-2, а також 3 млрд євро, інвестованих у розвиток газотранспортної інфраструктури в Німеччині, і 750 євро млн - у Чехії.

Варто звернути увагу на те, що команда Ангели Меркель також прокоментували можливі нові санкції щодо Північного потоку-2 - їх назвали неприйнятними.

"Позиція уряду ФРН з цього питання однозначна: екстериторіальні санкції є кричущим втручанням у суверенітет ЄС. Очевидно, що американська сторона намагається в односторонньому порядку зупинити проект", - заявив прессекретар у МЗС ФРН Нільс Аннен.

Він також підкреслив, що під загрозою санкцій можуть опинитися, крім німецьких, французьких, голландських також австрійські компанії.

"Час голосування та інші деталі невідомі, але ми змушені виходити з того, що цей законопроект незабаром буде прийнятий", - сказав Аннен.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в  Німеччині пригрозили Трампу  введенням штрафних мит на зріджений природний газ з США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?