Уряд готується - Зеленський зробив невідкладне застереження українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд готується - Зеленський зробив невідкладне застереження українцям

Уряд готується - Зеленський зробив невідкладне застереження українцям
Джерело:  online.ua

В Офісі президента назвали показник захворюваності на COVID-19 станом на 1 липня. Наразі він сягає 58 інфікованих на 100 тисяч населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на нараду в ОПУ за головуванням президента Володимира Зеленського.

Представники уряду прозвітували про низький рівень використання апаратів штучної вентиляції легенів. Показник досягає 6,5%.

"У нас доволі непоганий догляд за хворими. Адже й рівень задіяння ШВЛів, і рівень смертності досить низький. Ми також стали краще захищати медичних працівників. Якщо в середині квітня серед захворілих медики становили п’яту частину, то зараз їх 9,5%. Будь-який хворий має отримати всю необхідну допомогу, але медиків треба захищати найбільше, адже вони – на передовій", - підкреслив Зеленський у відповідь.

Правоохоронні органи під час наразі проінформували про оформлення за останню добу 484 протоколів проти громадських закладів, які нехтували правилами карантину. Серед них клуби, ресторани.

"Водночас уряд готується до другої хвилі епідемії", - підкреслили в ОПУ.

Станом на ранок 1 липня в Україні підтвердили вже 44 998 діагнозів коронавірусу COVID-19. За останню добу нових виявили 664.

Окремі регіони країни у червні вирішили не послабляти карантин через ускладнену епідемічну ситуацію. Адміністрація деяких навпаки посилила режим.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з COVID-19 у Києві станом на початок липня залишається напруженою. Столична влада у зв’язку з цим вирішила посилити окремі обмеження. За словами мера Віталія Кличка, рішення ухвалили відповідно до урядової постанови щодо протиепідемічних заходів. Йдеться перш за все про роботу закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?