Немає боргів - Кабмін здивував українців гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Немає боргів - Кабмін здивував українців гучною заявою

Немає боргів - Кабмін здивував українців гучною заявою
Джерело:  online.ua

1 липня, під час засідання Кабінету міністрів, очільник уряду Денис Шмигаль поділився з українцями неочікуваною новиною - він заявив, що Україна погасила усі борги перед шахтарями державних шахт. За його словами, майже 40 тисяч шахтарів вже мали отримати належну зарплату. Попри цю гучну заяву, протести гірників на Банковій досі тривають - окрім того, протестуючі скаржаться на дії правоохоронців, які забирають їхнє майно та заважають мирно протестувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

"Питання зарплат українським шахтарям. Ще минулої п'ятниці Міненергетики виплатило додаткові майже 340 мільйонів гривень шахтарям. Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт", - стверджує Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що раніше народний обранець від "Слуги народу" Андрій Герус також переконував, що на більшості державних шахт заробітна плата виплачена за травень або частково за травень.

Однак, попри ці всі заяви, 1 липня під Офіс Володимира Зеленського знову прийшли гірники-страйкарі, які вимагають виплату заборгованих зарплат. Попереднього дня вони теж приходили на Банкову. Люди попереджають владу, що їхні протести "безстрокові".

Окрім того, цього ж дня між протестувальниками і правоохоронцями під Офісом Президента сталися сутички. Це відбулося тоді, коли страйкарі спробували встановити намети. Андрій Герус запевняє, що серед протестувальників – переважно працівники ДТЕК "Добропіллявугілля". Це – компанія олігарха Ріната Ахметова. Що важливо розуміти, у червні шахтарі Ахметова вже виходили на страйк через простій підприємства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава держави  Володимир Зеленський 24 червня вийшов до гірників з Львівської області, які уже третій день протестували в столиці біля стін Офісу президента на вулиці Банковій та дав їм гучну обіцянку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?