Україна приєднається до унікальних навчань НАТО - що про це відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна приєднається до унікальних навчань НАТО - що про це відомо

Україна приєднається до унікальних навчань НАТО - що про це відомо
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Багатонаціональні військові навчання НАТО CWIX-2020 відбудуться цього року дистанційно — через пандемію COVID-19. Україна також приєдналася до цих заходів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За оприлюдненими даними, участь української сторони забезпечуватиметься з місця дислокації військовослужбовців. Передбачалося, що протягом 2020 року ЗСУ братимуть участь у 17 навчаннях, однак вже 7 з них скасували через епідемію.

Відомо, що CWIX-2020 присвячені технічній сумісності телекомунікаційних технологій і кібернетичній безпеці країн-учасниць. Окрім цих навчать Україна приєднається до "Сейбер Джанкшн - 2020", "Комбайнд резолв - 14", "Нобл партнер - 2020", "Світла лавина - 2020", "Амбер міст - 2020", "Кленова арка - 2020", "Флеймінг Сворд - 2020", "Айрон Вульф - 2020", "Платинум Лайон - 2020".

Загалом 7 міжнародних армійських навчань планували провести безпосередньо на території України. Скасувати довелося лише одні, україно-молдавські, які організовували за ініціативи Кишинева.

Україно-американські навчання "Сі бриз - 2020" також торкнувся деструктивний вплив пандемії COVID-19. Організатори скоротили період їх проведення до семи діб, до маневрів залучать лише морський та авіаційний компоненти. В Одесі скасували залучення сухопутних військ, водолазів та розгортання міжнародного штабу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 29 червня, в Північній Атлантиці починаються масштабні військово-морські навчання НАТО Dynamic Mongoose 2020. До берегів Ісландії вже прибули бойові кораблі Північноатлантичного альянсу.

Серед них: п’ять підводних човнів, п’ять бойових кораблів, а також п’ять патрульних протичовнових літаків з шести країн-членів НАТО, в тому числі з США, Великої Британії, Франції, Канади, Німеччини, Норвегії та Ісландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?