У Зеленського приготували новий неприємний сюрприз Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського приготували новий неприємний сюрприз Путіну

У Зеленського приготували новий неприємний сюрприз Путіну
Джерело:  Укрінформ

Команда російського президента Володимира Путіна влаштувала нову провокативну акцію проти України в окупованому Криму і ОРДЛО, вирішивши провести там незаконне голосування за зміну Конституції РФ. Ця провокація спрямована на те, щоб знову спробувати переконати міжнародне співтовариство в законності окупації Криму, на що вже жорстко відреагували в команді українського лідера Володимира Зеленського. Офіційний Київ направив лист Генеральному секретарю ООН із закликом засудити проведення "голосування" на тимчасово окупованих територіях України і визнати результати цього путінського шоу недійсними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Україна рішуче засуджує голосування на тимчасово окупованих українських територіях і впевнена, що воно суперечить основним нормам і принципам міжнародного права, в тому числі, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН 68/262 «Територіальна цілісність України», а також українському законодавству", - йдеться в листі постійного представника України при ООН Сергія Кислиці.

Дипломат підкреслив, що участь громадян України в путінському голосуванні з використанням "примусово виданих Росією паспортів на тимчасово окупованих українських територіях" спотворює його результати. Кислиця нагадав, що Крим і Донбас є і залишаться невід'ємною частиною суверенної Української держави і підпадають під дію Конституції і законів України.

"Всі причетні до незаконної організації та проведення «голосування» на тимчасово окупованих українських територіях будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України", - додав дипломат, зазначивши, що результати голосування за зміну Конституції РФ в Криму і на Донбасі будуть недійсними і не матимуть юридичних наслідків.

Нагадаємо, напередодні в Росії завершилося голосування за зміну Конституції РФ, однією з яких було "обнулення" президентського терміну Володимира Путіна. За проголосували 77,92%, проти - 21,27%. Такі дані навела ЦВК РФ за підсумками обробки 99,97% протоколів. Явка на голосуванні, за попередніми даними ЦВК, склала 64,99%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС України звернулося до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію "голосування" на тимчасово окупованих територіях Криму, в Донецькій і Луганській областях. Офіційний Київ просить посилити санкційний тиск на Російську Федерацію. У Зеленського впевнені, що ця чергова провокація Путіна матиме для нього серйозні політичні і правові наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?