Штрафи за відсутність маски - у МОЗ зробили важливе пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Штрафи за відсутність маски - у МОЗ зробили важливе пояснення

Штрафи за відсутність маски - у МОЗ зробили важливе пояснення
Джерело:  online.ua

В українському уряді підтримали нещодавно ініціативу про штрафи за відсутність маски у публічних місцях. Розмір їх для пересічних громадян сягатиме від 170 до 255 гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, власникам закладів, які допускають порушення, штрафи загрожують суттєво вищі — від 3 400 до 5 100 гривень.

"Вчора на засіданні уряду був схвалений законопроєкт, який буде передано до Верховної Ради, щодо внесення змін у Кодекс про адміністративні правопорушення. Він регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок. Передбачаються штрафи як для фізичних осіб, так і для юридичних осіб", - пояснив Степанов.

Він зауважив, штрафи за будь-які порушення епідемічних правил загрожуватимуть магазинам чи, наприклад, спортивним закладам.

"Цей законопроєкт буде передано до Верховної Ради. Сподіваємося, що наші народні депутати його підтримають. І він буде прийнятий – і стане відповідно законом. Усі ці дії робляться заради здоров’я і життя наших громадян", - запевнив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 2 липня по всій країні зареєстрували 45 887 випадків коронавірусу COVID-19. За останню добу нових діагнозів встановили 889.

З середини березня в Україні чинний жорсткий карантин. Його почали послаблювати у травні, однак у червні процес загальмував через наближення так званої другої хвилі епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента напередодні наголосили, що уряд наразі готується до другої хвилі. Також під час наради там розкрили показник захворюваності на COVID-19 станом на 1 липня. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?