Україна не готова - влада озвучила нове важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна не готова - влада озвучила нове важливе попередження

Україна не готова - влада озвучила нове важливе попередження

Очільник парламентського комітету з питань освіти та науки, представник політичної сили "Слуга народу" Сергій Бабак поділився з українцями важливими даними - він офіційно повідомив, що наразі Україна не готова до дистанційного навчання в умовах пандемії коронавірусу. Чиновник звернув увагу на те, що наразі дистанційна освіта і онлайн-освіта в Україні не можуть замінити очну освіту, а лише можуть слугувати "додатковим інструментом" для отримання знань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Робити її повноцінною? Вона ще до цього не готова технологічно і це зовсім інші методи викладання. Щодо першого вересня. Я розумію, що люди не хочуть дистанційної освіти. Я розумію, що часто це свої власні інтереси ("Мені немає з ким залишити дитину")... Я все розумію. Є дуже багато причин і всі вони мають право на життя. Єдине, що в мене є до всіх батьків просте запитання: а якщо 1 вересня заборонять дітям іти в школу, що робити? Взагалі нічого не робити? Тоді, може, все ж таки краще дистанційна освіта? Ну, це хоч якийсь елемент доступу до знань", - заявив Сергій Бабак.

Нагадаємо, що тиждень тому, виконувачка обов’язків міністерки освіти Любомира Мандзій заявила, що Міністерство освіти та науки України поки не планує переводити школи на дистанційне навчання 1-го вересня. Не можна забувати про те, що дане рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні. Заява чиновниці прозвучала після того, як українці наполегливо почали вимагати у президента країни Володимира Зеленського заборонити дистанційну освіту в усіх навчальних закладах. Також наголошується, що петиція з відповідним запитом уже зібрала 25 тисяч голосів, а це означає, що Володимир Зеленський повинен її розглянути в найближчому майбутньому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО закликали українців готуватися до того, що  з вересня місяця школи перейдуть на онлайн-навчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?