ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам

ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

В Україні триває пенсійна реформа, в рамках якої пенсіонерам приготували новий сюрприз. Тепер для призначення пенсії по досягненню відповідного віку громадянам не потрібно звертатися безпосередньо до органів ПФУ - виплати будуть призначати автоматично. Така послуга почала працювати вже з 1 липня 2020 року. Як оформити пенсію дистанційно повідомила пресслужба ПФУ, передає ONLINE.UA.

Щоб оформити пенсію за новими правилами, необхідно:

  • авторизувався на веб-порталі Фонду за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис);

  • заповнити анкету (заяву, загальні дані, дані документа, що посвідчує особу, адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії і отримання пенсійного посвідчення);

  • додати скановані копії документів (обов'язкові і ті, які особа вважає за необхідне надати для підтвердження її права на певні доплати і пільги);

  • підписати анкету-заяву КЕП і направити її в орган Фонду.

За результатами обробки анкети-заяви громадянин отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, про дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення і через мобільний додаток.

Важливо нагадати, що з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, зросли - це пенсії, допомога по безробіттю, допомога на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

У ПФУ повідомили, що пенсіонерам вже проведено перерахунок виплат у зв'язку зі збільшенням мінімального прожиткового мінімуму. Відзначається, що перерахунок проведено в автоматичному режимі. Виплата перерахованих пенсій буде проводитися з 4 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін хоче затвердити в законодавстві проведення індексації пенсій щорічно 1 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?