Це огидно - в США вирішили наблизити час розплати Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це огидно - в США вирішили наблизити час розплати Путіна

Це огидно - в США вирішили наблизити час розплати Путіна
Джерело:  online.ua

Резонансний міжнародний скандал про змову Росії з талібами, яким російська розвідка платила за вбивство американських військових в Афганістані, набирає обертів. Незважаючи на те, що президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", запевнивши, що у розвідки немає даних, які б підтверджували підлість Росії, Сенат США вирішив змусити глави Кремля Володимира Путіна розплатитися за агресію. Впливовий сенатор-демократ Роберт Менендес вже внес на розгляд Конгресу США законопроєкт, який передбачає введення санкцій проти Путіна, міністра оборони Росії Шойгу та інших російських офіційних осіб, що мають відношення до цих винагород. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт сенатора.

"У міру того як з'являються подробиці цієї огидної російської кампанії, стає ясно, що Дональд Трамп не здатний захистити наших військовослужбовців і нашу країну. Конгрес повинен знову вийти на перший план і захистити наших громадян і наші органи влади від агресії Кремля. Було б немислимо, якби Сенат не звернув уваги на цей момент", - йдеться в заяві Менендес.

Сенатор пропонує заморозити американські активи Путіна, Шойгу, російських олігархів і квазідержавних компаній, а також заборонити їх в'їзд в США. Об'єктами додаткових санкцій можуть також стати близькі Володимиру Путіну російські політичні діячі та члени їх сімей.

У заяві сенатора Менедеса, зокрема, йдеться про те, що мета його ініціативи - змусити Росію розплачуватися за свої дії і захистити американців від агресії Кремля.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що російська розвідка таємно платила бойовикам Талібану гроші за вбивство військових коаліції, очолюваної США, в Афганістані. Цю інформацію джерелу підтвердили в американській розвідці. Американському виданню вдалося дізнатися від розвідки США, що спецоперацією займалося одне з підрозділів російської військової розвідки. На ці визнання зважилися захоплені бойовики під час допитів. Всього в минулому році в Афганістані було вбито 20 американців, проте, за кого саме з них заплатила РФ, поки не повідомляється.

Президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", запевнивши, що у розвідки немає даних, які б підтверджували підлість Росії. Але Конгрес вимагає більше інформації від Білого дому про замовлення з боку Росії нападів і вбивств американських військових. Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі закликала негайно ввести санкції проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна запанікували через те, що розкрилася шокуюча правда про зв'язки Росії з талібами. Але У Кремлі за традицією, не дивлячись на факти, відкрестилися від звинувачень, назвавши їх "нісенітницею собачою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?