Коронавірус в Україні - як епідемія вдарила по населенню
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коронавірус в Україні - як епідемія вдарила по населенню

Коронавірус в Україні - як епідемія вдарила по населенню
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 офіційно триває вже кілька місяців, вона завдала чимало шкоди світовій економіці. Згідно з оцінкою експертів Організації Об'єднаних Націй, надзвичайна ситуація вдарила по 69% українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження ЮНІСЕФ.

Глобальна епідемія по-різному торкнулася громадян України.

"Економічні наслідки COVID-19 випробували на собі 69% українців. Майже третина опитаних втратили роботу, більша частина змушені були витрачати заощадження та економили на продуктах харчування. Найбільше постраждали жителі сіл і невеликих міст, працівники промисловості, домогосподарства з дуже низьким рівнем добробуту та сім'ї, в яких є безробітні", - говориться у матеріалі.

Через поширення коронавірусу в Україні ввели дистанційне навчання. Утім, близько 16% громадян відчули на собі брак необхідної техніки. Близько 73% опитаних щодня користувалися інтернетом.

Найгірші показники забезпечення гаджетами спостерігаються у селах та селищах міського типу. Найменше користувачів інтернету в західних регіонах країни.

Під час опитування більшість українців зауважили, державні органи перш за все в умовах пандемії мають допомагати найменш захищеним категоріям населення — людям з інвалідністю, пенсіонерам, родинам з малими дітьми.

"Українці вважатимуть, що життя після карантину налагоджується, якщо побачать підвищення прожиткового мінімуму, зарплат і пенсій", - підкреслили автори дослідження.

Експерти провели бесіди з двома тисячами людей. Вони тривали у травні-червні.

Станом на ранок 2 липня в Україні підтвердили 45 887 діагнозів COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус в Україні не послабляє хватки, однак він — не єдина епідемічна загроза населенню. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав людей не пропускати вакцинацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?