Генштаб розкрив надзвичайні новини про ООС на Донбасі - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб розкрив надзвичайні новини про ООС на Донбасі - що відомо

Генштаб розкрив надзвичайні новини про ООС на Донбасі - що відомо
Джерело:  АрміяInform

Українські військовослужбовці у зоні проведення Операції Об'єднаних сил незабаром отримають надзвичайне підсилення. Підрозділам нададуть американські протитанкові комплекси Javelin. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АрміяInform.

За словами начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака, наразі тривають навчання із застосуванням цих комплексів. Їх відпрацьовує бригада, яка готується на полігоні до служби в зоні ООС.

"Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть Javelin", - пояснив Хомчак.

Водночас підрозділи відпрацьовують застосування безпілотників "Байрактар", зокрема й ураження цілі за їх допомогою. Також відомо про значну увагу ЗСУ до наступу в умовах урбанізованої місцевості.

"За 6 років ми навчилися добре оборонятися. А військо має бути навченим і наступати вдень і вночі, за будь-яких погодних умов. Таке завдання я поставив ще рік тому. Адже армія має бути всебічно підготовленою до різного розвитку подій…", - відзначив начальник Генштабу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна отримала від Сполучених Штатів новий пакет військової підтримки. У вівторок, 16 червня, до Києва прибув вантаж з озброєнням та обладнанням на суму 60 мільйонів доларів. За офіційними даними дипломатів, серед переданої допомоги боєприпаси й протитанкові ракети Javelin.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?