Це остання крапля - у інвесторів увірвався терпець після скандалу в команді Зеленського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це остання крапля - у інвесторів увірвався терпець після скандалу в команді Зеленського

Це остання крапля - у інвесторів увірвався терпець після скандалу в команді Зеленського
Джерело:  NV

Скандал, який розгорівся навколо неочікуваної відставки глави Національного банку Якова Смолія, спровокував миттєву негативну реакцію багатьох українських політиків та міжнародних партнерів нашої країни. Однак, як виявилося 2 липня, це був лише початок. Після заяви Якова Смолія гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала офіційно повідомив, що призупиняє нові інвестиції в Україну. Він публічно поскаржився на те, що чинна українська влада діє протилежно тому, як це роблять інвестори. Окрім того, він зізнався, що в компанії вважають відставку Смолія – "останньою краплею". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

"Ми відкладемо нові інвестиції, оскільки влада діє останні п'ять місяців абсолютно протилежно тому, як інвестори, як внутрішні, так і міжнародні, очікують і радять. Це остання крапля. Можна тільки здогадуватися, якими мотивами вони керуються. Це або повна некомпетентність, або мотивований Росією саботаж", - поскаржився Томаш Фіала.

За його словами, відставка Смолія справді була зумовлена політичним тиском, при чому – "з самого верху".

"Це червона лінія для всіх інвесторів: G7, МВФ, Світовий Банк. Повна некомпетентність і обман тих, хто виділив нам 5 мільярдів доларів за останній місяць, включаючи сьогоднішні єврооблігації", – наголосив глава Dragon Capital.

Варто також звернути увагу на те, що головна економістка компанії Олена Білан вважає відставку Смолія "найгіршою новиною" для української економіки у розпал кризи.

"Якщо відставка буде прийнята, а в НБУ призначать лояльне керівництво, то ми скоро опинимося на порозі ще й кризи фінансової", – прокоментувала новий скандал експертка.

Що важливо розуміти, нещодавно анонімні джерела в політичній силі "Слуга народу" озвучили несподіване зізнання — вони почали стверджувати, що, ймовірно, відставку очільника Нацбанку Якова Смолія спровокував конфлікт, що виник у нього нещодавно з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній український лідер Петро Порошенко закликав свого наступника Володимира Зеленського відкликати подання постанови про звільнення глави Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?