В ОБСЄ назвали втрати ЗСУ у війні на Донбасі - шокуючі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ назвали втрати ЗСУ у війні на Донбасі - шокуючі дані

В ОБСЄ назвали втрати ЗСУ у війні на Донбасі - шокуючі дані
Джерело:  Укрінформ

Війна на Донбасі, розв'язана російським агресором, триває з весни 2014 року. З того часу українські сили втратили загиблими 3 094 бійців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Такі дані навів генерал-лейтенант Леонід Голопатюк — очільник Головного управління міжнародного співробітництва та верифікації ЗСУ. Він виступив на онлайн-засіданні Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російській агресії, моя країна змушена платити жахливу ціну. Внаслідок збройного конфлікту, розв’язаного Росією, вже загинуло 3 094 та поранено майже 12 тисяч захисників України", - підкреслив офіцер.

Також зареєстровано загибель 3 353 цивільних осіб. Кількість поранених серед мирних мешканців країни сягає 7 тисяч. Також 1,8 мільйона українців залишили свій рідний регіон через тривалі бої та обстріли.

Генерал-лейтенант назвав російське вторгнення безпрецедентним інцидентом для системи безпеки сьогодення.

"Вперше після Другої світової війни здійснена спроба змінити сталий міжнародний порядок в Європі, у тому числі – військовими засобами", - додав Голопатюк.

На онлайн-зустрічі ОБСЄ він зауважив, усе відбувається прямо на території Європи й у XXI столітті.

Проти Росії з 2014 року чинні нищівні санкції, пов'язані з анексією Криму та подальшою агресією у відношенні до України. Такі обмеження підтримали у Євросоюз, США та інших країнах.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські військовослужбовці у зоні проведення Операції Об’єднаних сил незабаром отримають надзвичайне підсилення. Підрозділам нададуть американські протитанкові комплекси Javelin. Подробиці — за посиланням на окремий матеріал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?